In de online serie 'De klanken van Chagall' gaan Radio 4-presentatoren Ab Nieuwdorp en Annemieke Bosman op zoek naar muziek bij het werk en leven van kunstenaar Marc Chagall.

In deze aflevering van De klanken van Chagall bespreken Ab en Annemieke het schilderij 'Red Nude Sitting Up' uit 1908. In dit schilderij is Thea geportretteerd, een vluchtige muze van Marc Chagall. Het schilderij heeft vermoedelijk invloeden van Gauguin. Het was een vluchtige muze, omdat Chagall verliefd was op Bella Rosenfeld... Ab heeft daar een mooie muzieksuggestie bij, 'L'amour est un oiseau rebelle' uit de opera Carmen van Bizet. 

Wil je meer weten over muziek en Marc Chagall? Luister in de periode van 17 maart t/m 8 mei 2020 op woensdagochtend naar het radioprogramma De Klassieken met Ab Nieuwdorp (tussen 09:00-12:00 uur) en op vrijdagavond naar Opium met Annemieke Bosman (tussen 22:30 - 00:00) op NPO Radio 4.

Welke muziek vind jij passen bij het werk en leven van Marc Chagall? Stuur je suggestie naar [email protected] en wie weet komt jouw suggestie in onderstaande playlist. 

De muzikaliteit achter de werken van Marc Chagall

In elke aflevering van De Klanken van Chagall bespreekt Annemieke Bosman (Opium) een schilderij uit een bepaalde levensfase van Chagall, waar Ab Nieuwdorp (De Klassieken) passende muziek bij zoekt. De klanken van Chagall is een online serie bij het programma Krabbé zoekt Chagall. 

Deel dit artikel