In de online serie 'De klanken van Chagall' gaan Radio 4-presentatoren Ab Nieuwdorp en Annemieke Bosman op zoek naar muziek bij het werk en leven van kunstenaar Marc Chagall. In deze aflevering van De klanken van Chagall bespreken Ab en Annemieke het schilderij De Revolutie dat Chagall in 1937 schilderde.

In deze aflevering van De klanken van Chagall bespreken Ab en Annemieke het schilderij 'The Revolution' uit 1937, wat Chagall pas twintig jaar na de Russische Revolutie heeft geschilderd. Wat Ab aan het schilderij opvalt is dat het een chaotisch tafereel is. Behalve een leger, een eenzaam persoon aan een tafel is er ook een gezinnetje te zien met een baby'tje. Vooral het gezinsaspect spreekt Ab en Annemieke aan en daar hoort het stuk 'Rozinkhes mit Mandeln' van Abraham Goldfaden bij. 

Wil je meer weten over muziek en Marc Chagall? Luister in de periode van 17 maart t/m 8 mei 2020 op woensdagochtend naar het radioprogramma De Klassieken met Ab Nieuwdorp (tussen 09:00-12:00 uur) en op vrijdagavond naar Opium met Annemieke Bosman (tussen 22:30 - 00:00) op NPO Radio 4.

Heb jij zelf nog muzieksuggesties? Stuur ze dan naar [email protected] en wie weet komt jouw suggestie in de onderstaande playlist. 

De muzikaliteit achter de werken van Marc Chagall

In elke aflevering van De Klanken van Chagall bespreekt Annemieke Bosman (Opium) een schilderij uit een bepaalde levensfase van Chagall, waar Ab Nieuwdorp (De Klassieken) passende muziek bij zoekt. De klanken van Chagall is een online serie bij het programma Krabbé zoekt Chagall. 

Deel dit artikel