Heb jij net zo'n rijke fantasie als Frida Kahlo? Maak een eigen kunstwerk geïnspireerd op het leven of de kunst van de Mexicaanse meester en doe mee met de kunstwedstrijd van Krabbé zoekt Kahlo.

Laat je inspireren door Frida Kahlo

AVROTROS organiseert een kunstwedstrijd omtrent het vijfde seizoen van Krabbé zoekt..., met Frida Kahlo in de hoofdrol. Laat je inspireren door deze rebelse kunstenaar en schilder, teken, beeldhouw of fotografeer. Het mag in elke kunst- en stijlvorm, de keuze is aan jou! 

Krabbe-zoekt-Kahlo-kunstwedstrijd-Frida.jpg
Detail Frida Kahlo - De tijd vliegt (1929)
Krabbe-zoekt-Kahlo-kunstwedstrijd-Frida.jpg

Frida Kahlo was heilige, muze, biseksueel, gehandicapt, slachtoffer en overlever, en naast de ultieme bohemian-artieste, ook rebels, communist en feminist, maar soms ook weer niet, want altijd tegenstrijdig.

De Mexicaanse kunstenaar is uitgegroeid tot een icoon en een inspiratiebron voor vele kunstenaars en hedendaagse beroemdheden als Madonna, Beyoncé en Lady Gaga. Icoon of niet, Frida Kahlo leed een bewogen leven waarin pijn en strijd werden vertaald naar prachtige werken.

Wie is Frida Kahlo?

Jeroen Krabbé in de jury

Jeroen Krabbé is juryvoorzitter van de kunstwedstrijd Krabbé zoekt Kahlo. De andere juryleden worden binnenkort bekend gemaakt.   

De jury beoordeelt de ingestuurde kunstwerken. Zij selecteren een top 25 op basis van digitaal aangeleverde foto’s. Deze top 25 kunstwerken wordt vrijdag 21 oktober 2022 bekendgemaakt op de website AVROTROS.nl. De winnaar wordt op dezelfde plek onthuld op vrijdag 28 oktober 2022. 

Wat kun je winnen?

Het winnende kunstwerk wordt tentoongesteld in het Drents Museum in Assen, waar eerder ook de tentoonstelling 'Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo' te zien was. Ook krijgt de winnaar een publicatie in het AVROTROS ledenmagazine MUZE, online aandacht op de social media kanalen van AVROTROS.Kunst en op AVROTROS.nl en ontvangt een vergoeding van €500,-.

Daarnaast kan de winnaar kiezen uit één van de volgende verfkisten: Van Gogh Schilderkist Expert olieverf, Rembrandt kist acrylverf of Rembrandt kist aquarelverf.  

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven over alles rondom de kunstwedstrijd van Krabbé zoekt Kahlo? 

De spelregels

Maak een kunstwerk geïnspireerd op het leven of de kunst van Frida Kahlo. Alle kunstvormen worden toegelaten. Maak een goede foto van maximaal 2MB van je werk en upload deze als jpeg-bestand of png-bestand in het formulier onderaan deze pagina. 

Na de sluitingsdatum van de wedstrijd, woensdag 12 oktober 2022 om 12.00 uur, maakt de jury een selectie van 25 werken op basis van de ingezonden foto's. Deze top 25 wordt vrijdag 21 oktober 2022 onthuld op AVROTROS.nl.

Na de bekendmaking van de top 25 zal er contact worden gezocht met de kanshebbers. De winnaar hoort op 28 oktober 2022 of diegene de kunstwedstrijd van Krabbé zoekt Kahlo heeft gewonnen. 

Om mee te doen met de kunstwedstrijd hoef je geen lid te zijn van AVROTROS. Wil je wel graag lid worden? Word AVROTROS Kunstlid en ontvang 4x per jaar het ledenmagazine MUZE en steun kunst op televisie, radio en online.

Waar moet je op letten?

  • Je bent zelf de maker van het werk. 
  • AVROTROS behoudt zich het recht voor om inzendingen waaraan aanstoot genomen kan worden, van deelname uit te sluiten.
  • Inzendingen moeten uiterlijk op woensdag 12 oktober 2022 om 12.00 uur bij ons binnen zijn.
  • Je mag met één werk deelnemen.

Doe mee met de kunstwedstrijd

Onderstaande gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het aanmelden als deelnemer aan de kunstwedstrijd van Krabbé zoekt Kahlo. Op basis van de foto maakt de jury een selectie. We vragen je e-mailadres om je op de hoogte te houden van je inzending en je telefoonnummer om je snel te kunnen bereiken als je werk door de jury wordt geselecteerd.

Je adres hebben we nodig om je een gratis exemplaar van het AVROTROS kunstmagazine MUZE te versturen, mits je geen lid bent van AVROTROS. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en worden na drie maanden verwijderd. Lees de uitgebreide wedstrijdvoorwaarden via bovenstaande link.

Vul hier je gegevens in

  • Max. bestandsgrootte 2MB, toegestane types JPG, PNG
  • Blijf met de wekelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe tentoonstellingen en kunstprogramma's
Deel dit artikel