Iedere Krabbé zoekt reeks krijgen we talloze mails, brieven en berichtjes van kijkers die geïnspireerd zijn geraakt door de serie. We brachten een bezoek aan de schrijvers van deze mooie verhalen.

Zo ook aan klas 3D van het MY college in Spijkenisse. Docent mediavormgeving Lonneke liet tijdens haar lessen de leerlingen kijken naar Krabbé zoekt Picasso. Ze is verrast door het enthousiasme van haar leerlingen, die zelfs na school nog met het programma bezig waren. Waar komt dit vandaan? Misschien gedeeltelijk door de passie van Pablo Picasso voor vrouwen: 'Ik vind Picasso echt een player'.

blockquote
Na het kijken van de eerste aflevering was het eigenlijk meteen wel raak
Olaf

Vader Ronald en zoon Olaf

Samen voetbal, films én Krabbé zoekt Picasso kijken. Zoon Olaf zag toevallig de intro van het programma en werd nieuwsgierig. 'Na het kijken van de eerste aflevering was het eigenlijk meteen wel raak'. Toen hij tegen zijn vader vertelde dat hij het programma graag wilde kijken, was deze ook al snel verkocht. Vader Ronald vindt het vooral jammer dat zijn zoon niet vaker programma's samen met hem gekeken heeft.

Vader Ronald en zoon Olaf

De schildercursus

Jeroen Krabbé is een schilder en dat merk je in het programma, vinden sommigen. Zo ook de cursisten van Cora van Antwerpen. Cora appte haar cursisten elke dinsdag dat ze moesten kijken en liet ze schilderen in de stijl van Picasso. En ook zij werd geïnspireerd door het programma. 

De schildercursus

Deel dit artikel