Jeroen Krabbé maakt het programma Krabbé zoekt Gauguin natuurlijk niet alleen. We stellen de makers van Krabbé zoekt Gauguin aan je voor en ze vertellen wat hun hoogtepunten waren tijdens het maken van serie. En wie is toch de vrouw die Jeroen de vragen stelt?

Regisseur Richard den Dulk: de zolder van de schildersclub

De regisseur van de serie is Richard den Dulk. Hij is ook verantwoordelijk voor het scenario en de eindredactie. Je kent hem misschien al uit de afleveringen Verder kijken met Krabbé, waarin hij samen met Jeroen verder ingaat op de onderwerpen uit de uitzendingen Krabbé zoekt Gauguin.

Richard den Dulk: Het hoogtepunt vond voor mij plaats in Pont-Aven. Pont-Aven is nog steeds een prachtig, maar helaas erg toeristisch dorpje geworden. Daarom zocht ik naar alternatieve locaties. Ik had in de biografie van Gauguin van Sweetman gelezen dat het voor Gauguin in Pont-Aven in zijn tijd ook al druk begon te worden. Hij wilde zich daarom ergens kunnen terugtrekken met zijn schildersclub.

zolder-Rue-du-Gax-Pont-Aven.jpg
Zolder Rue du Gax, Pont-Aven
zolder-Rue-du-Gax-Pont-Aven.jpg
blockquote
Dat zijn de echte pareltjes waar ik blij van word.
Regisseur Richard den Dulk

Via een kennis kon Gauguin ergens boven het postkantoor een extra ruimte gebruiken. Hier hingen ze hun nieuwe werken en bespraken ze de schilderijen, waaronder dus ook Gauguins beroemde 'The Vision after the sermon'. Ik dacht toen: hoe mooi zou het zijn als die ruimte nog bestaat en wij er mogen draaien! Na lang zoeken stuitte ik op een site van de Franse Posterijen met het adres van dat oude postkantoor. De straat bleek een nieuwe naam gekregen te hebben en heet nu Rue du Gac. Bij binnenkomst was het alsof Gauguin er gisteren nog gezeten had. Geen camera was eerder op die zolder geweest. Dat zijn de echte pareltjes waar ik blij van word. 

Cameraman David Vaessen: de eerste blik op Hiva Oa

David Vaessen: Toen het vliegtuig de landing inzette naar Hiva Oa. Iedereen zat met zijn neus tegen het raam gedrukt te kijken waar we terecht zouden komen. Een piepklein mini-mini eilandje in de oceaan waar we waarschijnlijk nooit van ons leven meer zouden komen. En toen we daar met zoveel hartelijkheid opgewacht werden door onze chauffeur!

uitzicht-op-hiva-oa.jpg
Zicht op Hiva Oa vanuit het vliegtuig
uitzicht-op-hiva-oa.jpg
blockquote
Een kleine communicatiestoornis waar we de hele verder reis hard om gelachen hebben.
Productieleider Marleen Bakker

Productieleider Marleen Bakker: met 38 graden in de Parijse spits

Marleen Bakker: Het moment dat ik met Jeroen met 38 graden in de spits door Parijs reed, ik op de achterbank lag met een walkietalkie om hem te navigeren en de vraag kreeg van de regisseur dat Jeroen zijn arm verder uit het raam moest hangen. Ik gaf dat door aan Jeroen en hij hing bijna op de grond met zijn arm. Later bleek dat de regisseur gevraagd had ‘Komen jullie eraan?’ in plaats van ‘Mag zijn arm verder uit het raam?’ Een kleine communicatiestoornis waar we de hele verder reis hard om gelachen hebben. Je zult in de serie zien dat Jeroen bijna buiten de auto hangt!

De stem: de stoere chauffeur op Hiva Oa

Wie de vrouw is die Jeroen de vragen stelt tijdens de serie houden we graag een mysterie, maar ze deelt wel graag haar hoogtepunt.

De stem: onze stoere chauffeur op Hiva Oa, die het ene moment even een halsbrekende toer uithaalde om een overheerlijke grapefruit (ter grote van een voetbal) uit de boom te snijden en het volgende moment uitbarstte in een luide haka dans.

chauffeur-krabbe-zoekt-hakka.jpg
Chauffeur op Hiva Oa
chauffeur-krabbe-zoekt-hakka.jpg

Geluidsman Peter van den Berg: een weekendje Peru 

Peter van den Berg: Dat hield in twaalf uur heen en twaalf uur terug vliegen voor anderhalf uur draaien. Maar hé, we zijn er geweest!

En niet te vergeten...

Producent Bernard van den Bosch, creative director Wilfred Drechsler, uitvoerend producenten Linda Zuidinga en Wilma Westrus en programmaontwikkelaars Marc Dik en Marius van Duijn. En natuurlijk Nienke Denekamp (redactie en research), Marije Appelhof (voormontage), Jacco den Hertog (montage), Tjako de Weerd van Studio Minsk (vormgeving), Tessa Hansman en Diede van Dam (productieassistent) en Marloes Tange (stagiair). Guido Heeneman zorgde voor de muziek en die kun je beluisteren in de Krabbé zoekt Gauguin Spotifylijst. Het programma Krabbé zoekt Gauguin is geproduceerd door Skyhigh TV in opdracht van AVROTROS.

Opnames-krabbe-zoekt-gauguin.jpg
Opnames Krabbé zoekt Gauguin
Opnames-krabbe-zoekt-gauguin.jpg

Deel dit artikel