Heb je ook zo genoten van Krabbé zoekt Chagall en kun je er geen genoeg van krijgen? Dan hebben we goed nieuws, want de serie is uit op dvd en wij mogen tien exemplaren weggeven. Vul de prijsvraag onderaan de pagina in om mee te doen met de winactie.

In de voetsporen van Marc Chagall

In Krabbé zoekt Chagall reist Jeroen Krabbé in de voetsporen van de kunstenaar die zijn hele leven op de vlucht is geweest. Chagalls leven is een aangrijpende, spannende reis door de moderne wereldgeschiedenis. Hij woonde en werkte op talloze prachtige en bijzondere locaties. Jeroen reist naar Vitebsk, Moskou, Sint-Petersburg, Parijs, Berlijn, New York, Zuid-Frankrijk en Jeruzalem om het levensverhaal te vertellen van een kunstenaar wiens werk én leven zeer kleurrijk waren.

Jeroen Krabbé: ‘Chagall schilderde een droomwereld. Zwevende dieren en mensen, half dier- half mens. Alles kon. Picasso zei ooit: "Ik weet niet waar hij dat allemaal vandaan heeft. Er moet een engel in zijn hoofd zitten." Ik ga in deze reeks op zoek naar die engel in zijn kop. Wat speelde zich allemaal af in dat brein? Chagall was mijn held in mijn kindertijd. En dat is misschien ook niet zo gek, want eigenlijk moet je zijn werk met het brein van een kind bekijken.'

Kans maken op de dvd van Krabbé zoekt Chagall?

Wil je nog langer genieten van de serie of je enthousiasme delen met een ander? Vul dan onderstaand formulier in en beantwoord de vraag. Wie weet win jij dan de dvd van Krabbé zoekt Chagall.    

Let op: je kunt t/m dinsdag 29 september 2020 meedoen. We verloten de dvd's onder de deelnemers met het juiste antwoord en nemen uiterlijk 5 oktober per mail contact op met de winnaars.  

Vul hier je gegevens in:

  • Je gegevens worden alleen gebruikt voor deze winactie en niet voor andere doeleinden. De gegevens van de winnaars worden gebruikt om contact op te nemen en de prijs te versturen. Je persoonsgegevens worden door AVROTROS maximaal 3 maanden bewaard.
  • In de wekelijkse nieuwsbrief van AVROTROS Kunst lees je welke tentoonstellingen je niet mag missen en ontvang je leuke updates over onze kunstprogramma’s. Laat je inspireren door de verhalen achter de kunstwerken en kunstenaars en lees meer over het laatste kunstnieuws.
Deel dit artikel