Jeroen Krabbé gaat samen met regisseur Richard den Dulk dieper in op opvallende momenten tijdens de opnames van Krabbé zoekt Chagall. In zijn atelier bespreken zij het bijzondere werk en leven van Chagall en anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.

Verder kijken met Krabbé is elke dinsdag om 21.10 uur op NPO 2 Extra te zien. NPO 2 Extra vind op de website van NPO Start en op tv bij Ziggo op kanaal 222 en bij KPN op 88. 

In deze aflevering bespreken Jeroen en Richard de koe van de ouders van Bella, de relatie tussen Chagall en Mekler en het zwevende mannetje dat echt heeft bestaan en van de Eiffeltoren sprong.

De rijkdom van Bella's ouders

Chagall was smoorverliefd op Bella, maar ze mogen elkaar niet zien. De ouders van Bella waren rijk, ze woonden in Vitebsk in een hotel en hadden bediendes. De ouders van Bella waren zelfs zo rijk, dat ze een koe in de tuin hadden staan. In zo'n stad is het heel bijzonder dat je dan zo'n dier kunt houden. 'Een koe gaf rijkdom aan'. 

blockquote
Een koe gaf rijkdom aan
Jeroen Krabbé over de koe van de ouders van Bella

Relatie tussen Chagall en Mekler

Chagalll wordt in Parijs opgewacht door zijn oude vriend Mekler. Toen de vrienden afscheid namen in Vitebsk heeft Chagall een brief geschreven waar volgens Jeroen uit blijkt dat de relatie tussen de twee jongemannen verder ging dan alleen vriendschap. Eenmaal in Parijs bekoelt de relatie tussen de twee en is de brievenwisseling tussen Chagall en Mekler 'zoals tussen twee ex-geliefden'. 

Deel dit artikel