Welke minnares tipte Frida Kahlo dat kunstenaar Diego Rivera weer vrijgezel was? En wat zijn de overeenkomsten tussen Frida en Marc Chagall? In ‘Verder kijken met Krabbé’ gaat Jeroen Krabbé samen met regisseur Richard den Dulk dieper in op onderwerpen uit Krabbé zoekt Kahlo. 

Verder kijken met Krabbé is elke dinsdag om 21.10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2 Extra. Of bekijk de aflevering daarna op de website van Krabbé zoekt Kahlo. NPO 2 Extra vind je op npo.nl/extra of op tv bij Ziggo en KPN op kanaal 82. 

Fantasie als redding

Als Frida in het ziekenhuis ligt na het busongeluk, krijgt ze te horen dat ze nooit kinderen zal kunnen krijgen. Toch fantaseert Frida dat ze in het ziekenhuis ligt, vanwege de geboorte van een zoon. Ze tekent zelfs een geboortekaartje van een kindje met de naam Leonardo. 

Verder-kijken-met-krabbe-2-geboortekaartje-leonardo.jpg
Het geboortekaartje dat Frida Kahlo maakte
Verder-kijken-met-krabbe-2-geboortekaartje-leonardo.jpg
blockquote
Ik ben niet gebroken. Ik ben niet ziek. Ik lig hier omdat ik een kind krijg. 
Jeroen Krabbé vertelt over Frida Kahlo

Ze weet in deze situatie ongemak, ongeluk en drama om te zetten naar iets positiefs. Iets dat ze haar hele leven zal blijven doen. Het doet Jeroen en Richard aan kunstenaar Marc Chagall denken. Ook hij gebruikte zijn mooie herinneringen om de rest van zijn zware leven dragelijk te maken. Dat doet Frida ook. Ze maakt de tijd dragelijk door een fantasieverhaal. 

Verder kijken met Krabbé

In het atelier van Jeroen Krabbé bespreken Jeroen en regisseur Richard den Dulk het bijzondere werk en leven van Kahlo. Ze gaan dieper in op de onderwerpen uit Krabbé zoekt Kahlo en vertellen anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.

[Linkblok]

Deel dit artikel