Welke invloed had de opvoeding van vader Guillermo op het werk van Frida Kahlo? En welke affaires heeft Frida nog meer gehad naast Alejandro? In ‘Verder kijken met Krabbé’ gaat Jeroen Krabbé samen met regisseur Richard den Dulk dieper in op onderwerpen uit Krabbé zoekt Kahlo. 

Verder kijken met Krabbé is elke dinsdag om 21.10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2 Extra. Of bekijk de aflevering daarna op de website van Krabbé zoekt Kahlo. NPO 2 Extra vind je op npo.nl/extra of op tv bij Ziggo en KPN op kanaal 82. 

Elk schilderij heeft een persoonlijk verhaal

Guillermo Kahlo, de vader van Frida Kahlo, was fotograaf en maakte veel zelfportretten. Dit kan Frida hebben geïnspireerd. Frida heeft namelijk veel zelfpotrettenen op doek gemaakt, waarin ze veel van zichzelf laat zien en veel over zichzelf vertelt. 

Haar vader heeft haar in ieder geval geleerd te kijken. Hij liet Frida foto’s retoucheren met een klein penseeltje. 

Verder-kijken-met-Krabbé-1-schilderij-frida.jpg
Frida Kahlo - Ze vragen om vliegtuigen en krijgen vleugels van stro (1938)
Verder-kijken-met-Krabbé-1-schilderij-frida.jpg
blockquote
Het zijn verhalen die ze vertelt.
Jeroen Krabbé over de schilderijen van Frida Kahlo
Verder kijken met Krabbé

In het atelier van Jeroen Krabbé bespreken Jeroen en regisseur Richard den Dulk het bijzondere werk en leven van Frida Kahlo. Ze gaan dieper in op de onderwerpen uit Krabbé zoekt Kahlo en vertellen anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.

Deel dit artikel