Hoe zagen Frida Kahlo’s sieraden eruit? En welke schilderijen maakte ze in San Francisco? In ‘Verder kijken met Krabbé’ gaan Jeroen Krabbé en regisseur Richard den Dulk dieper in op onderwerpen uit de aflevering van Krabbé zoekt Kahlo.

Verder kijken met Krabbé is elke dinsdag om 21.10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2 Extra. Of bekijk de aflevering daarna op de website van Krabbé zoekt Kahlo. NPO 2 Extra vind je op npo.nl/extra of op tv bij Ziggo en KPN op kanaal 82. 

Portretten

In San Francisco is Frida eigenlijk al begonnen met portretschilderen. Diego had rijke klanten om zich heen en Frida schilderde zo een paar rijke dames. Het werk ‘Portret van een dame in het wit’ (1929) is onaf. Desondanks is het in 2019 verkocht voor 5,8 miljoen dollar. 

Ook schildert Frida in San Francisco het ‘Portret van Eva Frederick’ (1931). Een zwarte vrouw, als een soort statieportret. Iets dan ongekend was, omdat in die tijd zwarte mensen als tweederangsburgers werden behandeld, in het beste geval. Men zegt dat Frida in Frederick iets van zichzelf herkende. 

Frida-Kahlo-Portret-Eva-Frederick.jpg
Frida Kahlo - Portret van Eva Frederick (1931)
Frida-Kahlo-Portret-Eva-Frederick.jpg
Verder kijken met Krabbé

In het atelier van Jeroen Krabbé bespreken Jeroen en regisseur Richard den Dulk het bijzondere werk en leven van Kahlo. Ze gaan dieper in op de onderwerpen uit Krabbé zoekt Kahlo en vertellen anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.

Deel dit artikel