In MUZE ontdek je meer over de werken van allerlei verschillende typen kunstenaars. Want niet alleen schilderijen zijn kunst, maar ook sieraden, wandtapijten, design en zelfs parfumflessen! Meer zien is meer genieten en daarom zet MUZE de vijf meest verrassende tentoonstellingen, die je nu kunt bezoeken, voor je op een rijtje.

1. Extra Large: van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois

Kunsthal Rotterdam presenteert een prachtige collectie wandtapijten van grote kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miro, Vasarely en Louise Bourgeois. Voor het eerst ooit in Nederland zie je adembenemende wandtapijten van direct na de Tweede Wereldoorlog tot aan nu. Een vrijwel onbekend aspect uit het oeuvre van veel grote moderne kunstenaars. Extra Large is nu te bezoeken tot en met 3 januari 2021.

MUZE---Le-Corbusier---La-Femme-et-le-marchal-ferran.jpg
Le Corbusier - La Femme et le marchal ferran - 1967
MUZE---Le-Corbusier---La-Femme-et-le-marchal-ferran.jpg

2. Banksy Laugh Now

50 originele werken van Banksy uit een prive-collectie, tentoongesteld in het Moco Museum. Banksy is wereldberoemd dankzij zijn streetart die je over de gehele wereld kan bewonderen. Het museum heeft echte topstukken in huis zoals “Laugh Now”, “Barcode”, “Girl With Balloon”, “Flower Thrower” en nog veel meer! Laugh Now is nu te zien en heeft geen bekende einddatum.

Banksy---Flower-Thrower.jpg
Banksy - Flower Thrower - 2005
Banksy---Flower-Thrower.jpg

3. Van Thonet tot Dutch Design - 125 jaar wonen in het Stedelijk

125 jaar aan baanbrekend en actueel Dutch design in het Stedelijk Museum Amsterdam. De tentoonstelling neemt je mee op een tijdreis van de oudste meubels, een bank van Thonet, tot kleurrijk design uit de jaren 80. Maar, er is ook aandacht voor actuele onderwerpen als duurzaamheid en de impact van de coronacrisis op Nederlandse vormgeving. Van Thonet tot Dutch Design is nu te bezoeken tot en met 21 maart 2021.

Collectie-Stedelijk-Museum-Amsterdam.-Foto--Peggy-Janssen,-styling--Heidi-Willems---PURE-styling.jpg
Collectie Stedelijk Museum Amsterdam | Peggy Janssen, styling- Heidi Willems - PURE styling
Collectie-Stedelijk-Museum-Amsterdam.-Foto--Peggy-Janssen,-styling--Heidi-Willems---PURE-styling.jpg

4. Koninklijk Licht 

Het Lalique Museum is helemaal gewijd aan de wereldberoemde Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique. De kunstenaar leverde werk aan Europese vorstenhuizen zoals het Nederlandse en het Britse. Deze schitterende tentoonstelling geeft een overzicht van het werk dat ontstond uit deze koninklijke opdrachten. Koninklijk Licht is nu te zien tot en met 20 juni 2021.

Lalique---Oiseau-de-feu-(Firebird).jpg
Lalique - Oiseau de feu (Firebird) - 1922
Lalique---Oiseau-de-feu-(Firebird).jpg

5. Paint it black

“Zwart water” van Armando (een bassin gevuld met water in een vrijwel volledig donkere ruimte) is het middelpunt van de tentoonstelling ‘Paint it black’. De titel verwijst naar het nummer van de Rolling Stones. Muziek over persoonlijk leed, onvrede van een jonge generatie en politieke onrust. In de roerige jaren ‘60 van de vorige eeuw zorgt deze onrust voor grote ommekeer in de kunst. De meeste kunstwerken uit deze tentoonstelling zijn precies in die periode ontstaan. Paint it black is nu te zien tot en met 28 februari 2021.

Louise-Nevelson---Sky-Cathedral-III.jpg
Ad Reinhardt - Ultimate Painting No.39 - 1960
Louise-Nevelson---Sky-Cathedral-III.jpg

Benieuwd naar meer artikelen uit het kunstmagazine van AVROTROS? Vraag dan een gratis exemplaar van MUZE aan.  

Deel dit artikel