Verschillende kunstenaars, ontwerpers en creatievelingen hebben een Instagram-account waarmee ze iedereen een inkijkje in hun werk en leven kunnen geven. Laat je inspireren door een aantal bijzonder kunstzinnige accounts. 

1. @martinparrstudio

De Britse fotograaf Martin Parr staat bekend om zijn foto's die zijn kritische blik op de moderne maatschappij verbeelden. Favoriete onderwerp van Parr: consumentisme. Op het account van Parr worden bijna dagelijks recente én oude pareltjes gepost. 

Martin Parr is een van de bekende Magnumfotografen 

2. @supatjan

Deze fotograaf is een kei in het vinden van prachtige hoeken en speelt graag met perspectief. Op zijn foto’s is vaak één persoon te zien in een speciale omgeving. Het decor op de foto's is vaak de stad of een bijzonder gebouw, maar hij trekt ook de natuur in. Als je houdt van fotografie met veel aandacht voor lijnenspel en compositie is dit account zeker een aanrader.

3. @tonyfutura

Tony Futura maakt kleurrijke beelden vol humor. Ook speelt hij met de actualiteit. Zo verwerkte hij een week geleden een Pikachu in een schilderij alla Pablo Picasso, geïnspireerd door de Pokémon Go rage. Populaire of dagelijkse objecten combineert hij met bestaande kunst of hij maakt er iets geheel nieuws van. Zo veranderde hij een reep Kitkat in een hand met middelvinger omhoog en verwerkte hij Kim Kardashian en Kanye West in het schilderij 'American Gothic' van Grant Wood.

4. @joseparla

Kalligrafie mixen met abstractie, dat is samengevat het werk van José Parlá. Kijk eens goed naar het schilderwerk van deze kunstenaar, snap jij het oppervlakte? Behalve zijn eigen werk, plaatst Parlá ook foto's van mooie dingen die hij op straat tegenkomt en je ziet ook wat voor coole mensen een jonge kunstenaar in New York ontmoet. 

instagram_jose_parla_muur.jpg
@joseparla
instagram_jose_parla_muur.jpg

5. @paperboyo

Rich McCor gebruikt voor zijn Instagram bestaande en vaak bekende plekken, gebouwen of standbeelden om ze van functie en betekenis te laten veranderen. Dit doet hij door silhouetten uit papier te snijden en gebruik te maken van perspectief. Zo verandert het bezoekerscentrum van het Neon Museum in Las Vegas in de opwaaiende jurk van Marilyn Monroe en sluipt Frank Underwood uit de serie 'House of cards' Downing Street 10 binnen. Ooit geweten dat het Vrijheidsbeeld kan gewichtheffen?

6. @oleknyc

Olek heeft een passie voor crochet, heel lieflijk, maar ze zoekt graag ook grenzen op. Althans, dat vindt Instagram. Haar posts worden met enige regelmaat door het netwerk geblokkeerd. Een foto van een vrouw die borstvoeding geeft 'is niet te verenigen met de regels op Instagram'. Overigens lost Collins dit vaak op door bijvoorbeeld tepels enigszins af te plakken. Uiteraard vaak met gehaakte kunstwerkjes, in een aantal gevallen is dat een uit de kluiten gewassen penis

7. @dcerejo

Daniel Cerejo tovert objecten tot leven, zet ze in een gekke context of geeft ze een nieuwe functie. Zo ontstaan absurdistische scènes. Bijvoorbeeld Batman die begraven is onder de ontbijtgranen, iemand met stokbrood als benen en Darth Vader die aan zijn lichtzwaard een marshmallow roostert. Ook is hij duidelijk fan van bekende filmfiguurtjes als Kermit de Kikker en Woody uit Toy Story.

8. @sangwo0

De multi-getalenteerde Koreaans-Britse Sang Woo Kim plaatst, naast zijn geschilderde creaties, kiekjes van zijn modellencarriere én videokunstwerken. Niks is wat het lijkt.

9. @petrafcollins

Als je de foto's op de Instagram van fotograaf Petra Collins bekijkt, krijg je waarschijnlijk een 1970's feeling. Collins mixt op eigenzinnige wijze kunst met mode en mag dan ook een trendsetter genoemd worden. Recentelijk maakte ze nog een korte film in samenwerking met zangeres Selena Gomez. In de absurdistische video, of Love Story zoals Collins het noemt, zit Gomez in bad met een creepy masker.

instagram_petra_collins_badpak.jpg
@petrafcollins
instagram_petra_collins_badpak.jpg

Vergeet niet om ook MUZE kunst te volgen voor je dagelijkse portie kunst en cultuur!

Deel dit artikel