Wegens succes is 'Wannaplay?' ook in 2015 te zien: een interactieve muzikale schommelinstallatie van 40 meter breed, 16 meter diep en 4 meter hoog.

Schommel

Elke schommel is een muziekinstrument en door langzamer, sneller, of anders te schommelen wordt dit instrument aangestuurd. Zodoende ontstaat een unieke compositie.

Boiten&Thunnissen

'Wannaplay?' is een concept van het kunstenaarscollectief Boiten&Thunnissen. Caecilia Thunnissen voerde de ‘regie’ over het project en Jan Boiten ontwierp de installatie. Geluidsontwerper Mark Thur ontwikkelde het geluidssysteem waarmee beweging in muziek wordt omgezet.

Composities

Hedendaagse Nederlandse componisten – waaronder Rob Zuidam, Mayke Nas, Joey Roukens en David Dramm - maakten voor deze interactieve muzikale schommelinstallatie composities die door de beweging van het schommelend publiek worden aangestuurd. De compositie van David Dramm is ingezongen door sopraan Nora Fischer.

 

Creatief onderscheidend

Simone van den Ende, Hoofd Kunst & Cultuur en Drama AVROTROS: "We zijn heel erg blij dat we samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds zo snel een project hebben kunnen vinden dat aan onze doelstellingen voldoet. Kunst in de openbare ruimte toegankelijk voor iedereen. 'Wannaplay?' is speels, uniek en creatief onderscheidend."

 

AVRO Cultuurfonds

'Wannaplay?' is een project dat een bijdrage ontvangt uit het AVRO Cultuurfonds. Het AVRO Cultuur Fonds ondersteunt jaarlijks een spraakmakend en innovatief kunstproject dat een brede doelgroep kan bereiken. Bij voorkeur is het gratis toegankelijk en speelt het zich af in de openbare ruimte. In 2014 presenteerde het AVRO Cultuur Fonds 'Wannaplay?' voor het eerst. Op deze schommelinstallatie sturen bezoekers door te schommelen nieuwe werken van Nederlandse componisten aan. 'Wannaplay?' is een groot succes en stond vorig jaar onder meer op Lowlands en in het Vondelpark. De installatie wordt uitgebreid met nieuwe composities en zal ook in 2015 en daarna te zien zijn, deze zomer onder meer op Oerol.

Kom schommelen!

Deze zomer zullen de schommels onder meer te zien zijn op festival Oerol, van 12 t/m 21 juni 2015.

Deel dit artikel