Zondagnacht 15 november 2015 sloot de inzendtermijn van de AVROTROS Fotografiewedstrijd. Ruim 2000 mensen zonden een foto met als thema ‘thuis’ in. Bekijk de inzendingen en de juryselectie.

Thuis

Van 7 oktober t/m 15 november gingen we op zoek naar originele foto’s binnen het thema 'thuis'. Ruim 2000 fotografen gaven gehoor aan onze oproep. Onder hen professionele fotografen, hobbyisten, jong en oud.

Van katten tot verlaten gebouwen

Alle inzendingen zijn in onze online galerij te zien. Onder de inzendingen opvallend veel foto’s van katten, (klein)kinderen, voeten op tafels, lege ouderlijke huizen en kaarsjes. Ook voelen deelnemers zich thuis in het Hollandse landschap. Een aantal fotografen koos niet de eigen thuissituatie als onderwerp, maar brachten vluchtelingen en verlaten gebouwen in beeld.

Juryberaad

Onze vakjury bestaande uit Benno Tempel (directeur van het Fotomuseum en Gemeentemuseum Den Haag), fotografe Ilvy Njiokiktjien en fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat heeft hieruit vijfentwintig kanshebbers geselecteerd op zowel de jury- als de publieksprijzen. Bekijk hier de juryselectie.

Lees alle informatie over de AVROTROS Fotografiewedstrijd.

De AVROTROS Fotografiewedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Canon.

Deel dit artikel