De zon in je slaapkamer, met de kinderen op de bank, je ouderlijk huis. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Maar wat als je bijna nooit thuis bent? Als je geen thuis hebt? Wat is thuis voor jou?

Let op! De inzendtermijn van deze wedstrijd is inmiddels verstreken. Deelnemen is niet meer mogelijk.

Thuis

In de donkere maanden van het jaar, waarin men meer tijd binnenshuis doorbrengt, ging AVROTROS op zoek naar het thuisgevoel van Nederland en organiseerde van 7 oktober t/m 15 november 2015 een fotografiewedstrijd rondom het thema 'Thuis'.

Jury

Een professionele vakjury bestaande uit Benno Tempel (directeur van het Fotomuseum en Gemeentemuseum Den Haag), fotografe Ilvy Njiokiktjien en fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat beoordeelde de ingezonden foto’s en selecteerde hieruit een winnaar.

Bekijk de prijsuitreiking

Juryprijs

De winnende foto wordt in de entreehal van het Fotomuseum Den Haag geëxposeerd. Daarnaast wordt de foto samen met een interview met de winnaar afgedrukt in het Kunst & Cultuur Magazine. De winnaar ontvangt bovendien een Canon-tegoedbon ter waarde van € 750,-

Publieksprijs

Uit alle inzendingen selecteerde de jury de volgens hen 25 beste foto’s. Deze foto’s maken niet alleen kans op de juryprijs, maar ook op de publieksprijs. Zorg dat jouw foto de meeste stemmen krijgt door hem te delen via social media en je vrienden, familieleden en kennissen op te roepen te stemmen op jouw inzending. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs: een week lang werken aan een eigen project in de Torenkamer, het atelier van het radioprogramma Opium op 4, en een Canon-tegoedbon ter waarde van € 500,-. Stemmen op de foto’s kon van 25 november t/m 5 december 2015.

Juniorprijs

Jonge deelnemers maken kans op de juniorprijs: de juryprijs voor jongeren tot en met 16 jaar. De juniorwinnaar ontvangt een workshop van niemand minder dan jurylid en fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat!

Instagramprijs

Ben je actief op Instagram? Strijd dan mee om de Instagramprijs: de publieksprijs voor Instagrammers. Post jouw foto op Instagram met #avrotrosphotoaward en tag @avrotroskunst in de foto. De foto met de meeste likes wint de Instagramprijs: een Canon PowerShot N2. Meedoen met deze variant van onze fotografiewedstrijd kon tot en met 25 november 2015.

Prijsuitreiking

Op zaterdag 5 december 2015 werden de 25 kanshebbers op zowel de juryprijs als de publieksprijs, de kanshebbers op de juniorprijs en de winnaar van de Instagramprijs uitgenodigd om met een afdruk van hun foto naar VondelCS te komen. Hier beoordeelde de jury de originele werken en maakte de winnaars bekend. De presentatie van de prijsuitreiking was in handen van Kunstuur-presentator Lucas De Man.

Bekijk de prijsuitreiking

Expositie

De foto’s die door de jury geselecteerd werden als kanshebber op bovenstaande prijzen zijn van 7 december 2015 t/m 3 januari 2016 in VondelCS in Amsterdam te zien. Deze expositie is vrij toegankelijk.

Deelnemen aan de AVROTROS Fotografiewedstrijd kon van 7 oktober t/m 15 november 2015.

De AVROTROS Fotografiewedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Canon.

Deel dit artikel