In samenwerking met Museum de Fundatie in Zwolle organiseert AVROTROS opnieuw een grote kunstwedstrijd waarin we op zoek gaan naar het best geschilderde, getekende of gebeeldhouwde naakt.

DE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN

Bekijk de video van de prijsuitreiking.

Het afbeelden van naakten is iets wat al eeuwen gebeurt. Zo kent iedereen ongetwijfeld de dikke prehistorische Venusbeeldjes of de naakte, gespierde mannen van de oude Grieken. Desondanks lijkt het afbeelden van naakten vandaag de dag niet altijd even geaccepteerd. Toch dagen wij je uit om een origineel kunstwerk te maken. De opdracht: schilder, teken of beeldhouw een naakt. En wie weet hangt of staat jouw werk straks in Museum de Fundatie in Zwolle!

Bekijk de promo met Kunstuurpresentator Lucas De Man als model in de player hierboven.

De jury

Onze vakjury bestaat uit Ralph Keuning (directeur Museum de Fundatie in Zwolle) en beeldend kunstenaars David Bade en Marte Röling. De jury maakt op basis van digitaal aangeleverde foto’s en video’s een voorselectie van twintig kunstwerken. Het werk van de juryselectie wordt van 31 mei t/m 19 juni geëxposeerd in Museum de Fundatie. Op vrijdag 10 juni worden de makers van de juryselectie uitgenodigd om naar de finaleronde in Zwolle te komen. Hier beoordeelt de jury alle werken en maakt de winnaar van de jury- en publieksprijs bekend.

De juryprijs

De jury kiest uit alle inzendingen een winnaar. De jurywinnaar krijgt een geheel verzorgde 4-daagse vliegreis 'Kunst in Bilbao' voor twee personen van SRC Reizen aangeboden (vertrekdatum in overleg). Het werk van de winnaar wordt daarnaast afgedrukt in het zomernummer van het Kunst & Cultuur Magazine en de maker van het werk mag een week lang werken in de Torenkamer in VondelCS van het culturele radioprogramma 'Opium op 4'.

De publieksprijs

Op de twintig door de jury geselecteerde werken kan vanaf 30 mei via avrotros.nl/kunst gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs: een 3-daagse busreis 'Musea Noord-Frankrijk' voor 2 personen van SRC Reizen (vertrekdatum: 21 oktober 2016). Mocht je, voor het uitbrengen van je stem, de werken graag in het echt bekijken, dan kan dat. Tijdens de expositie van de werken in Museum de Fundatie in Zwolle kun je tot 10 juni je stem in het museum uitbrengen.

Hoe doe je mee?

- Laat je inspireren door het thema 'het Naakt' en maak een kunstwerk. Toegestaan zijn schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen. Laat je creativiteit de vrije loop en denk buiten de gebaande paden.

- Maak goede foto’s (max. 1MB per foto) van je werk en upload deze via het online inschrijfformulier.

- Je kunt ook een video insturen. Daarvoor kun je een YouTube-link meegeven in het online inschrijfformulier. Bij elke video moet je verplicht 1 foto uploaden i.v.m. de weergave in onze online kunstgalerij.

- De jury maakt een voorselectie van twintig werken op basis van de ingezonden foto’s en/of video van je werk, dus de kwaliteit van je uploads is van groot belang!

- Geef in het uploadformulier aan op welke wijze je je bij het maken van je werk hebt laten inspireren door het thema.

- Vanaf dinsdag 24 mei nemen we contact op met de mensen die door de jury zijn voorgeselecteerd.

Waar moet je op letten?

- De deelnemer is zelf de maker van het werk.

- AVROTROS behoudt zich het recht voor om inzendingen waaraan aanstoot genomen kan worden, van deelname uit te sluiten.

- Inzendingen moeten uiterlijk op woensdag 18 mei om 23:59 uur bij ons binnen zijn.

- Inzendingen kun je digitaal als JPEG-bestand en/of als YouTube-link via onze website uploaden. De bestandsgrootte is maximaal 1 MB per afbeelding.

- Je mag met maximaal drie werken deelnemen.

- Als je met meer dan een werk deelneemt, moet je voor elk werk afzonderlijk het uploadformulier doorlopen. Je kunt dus niet meerdere werken in één keer uploaden.

- Lees hier alle wedstrijdvoorwaarden. Door deel te nemen aan de wedstrijd ga je met de wedstrijdvoorwaarden akkoord.

Bekijk ook onze pagina met veel gestelde vragen.

Deze kunstwedstrijd is onderdeel van de Maand van het Naakt in mei 2016. Alle informatie over deze themamaand lees je op onze overzichtspagina.

avrotros.nl/kunst

#MaandvanhetNaakt

Deze kunstwedstrijd is mede mogelijk gemaakt door SRC Reizen.

Deel dit artikel