April 2015 was Van Gogh Maand bij AVROTROS. We vroegen mensen zich te laten inspireren door Vincent van Gogh en mee te doen met onze grote kunstwedstrijd. Schilderij, beeldhouwwerk, foto, video, vilt of stof: alles mocht. De hoofdprijs: het winnende werk geëxposeerd in de entree van het Van Gogh Museum in Amsterdam!

LET OP! De inzendtermijn voor deze wedstrijd is inmiddels gesloten. Je kunt niet meer deelnemen.

Bekijk de oproep voor de Van Gogh Wedstrijd in de player hierboven.

De juryprijs

Via avrotros.nl/kunst kon je een werk uploaden. Een vakjury koos uit alle inzendingen een winnaar. Naast een expositie in de entree van het Van Gogh Museum werd het winnende werk gepubliceerd in het tijdschrift Kunstbeeld en kreeg de winnaar een 8-daagse Van Gogh-reis door Nederland, België en Frankrijk voor twee personen van SRC Reizen aangeboden.

De jury

De jury bestond uit Axel Rüger (directeur van het Van Gogh Museum Amsterdam) en beeldend kunstenaars Marc Mulders en Henk Schut, die zich beiden in hun werk hebben laten inspireren door Vincent van Gogh. De jury maakte op basis van de foto's en video's een voorselectie van twintig kunstwerken. De makers van deze voorgeselecteerde werken werden uitgenodigd om op zondag 17 mei 2015 met hun werk naar de finaleronde in VondelCS in Amsterdam te komen. Hier beoordeelde de jury alle werken en maakte de winnaar van de juryprijs bekend.

De publieksprijs

Op de twintig voorgeselecteerde kunstwerken kon gestemd worden. Degene met de meeste stemmen won de publieksprijs. Deze publieksfavoriet kreeg een 4-daagse Van Gogh en Munch-reis in Oslo voor twee personen van SRC Reizen aangeboden.

De Van Gogh Wedstrijd is onderdeel van de Van Gogh Maand in april 2015 en werd (mede) mogelijk gemaakt door SRC Reizen.

Deel dit artikel