Zondagnacht 3 mei 2015 verstreek de inzendtermijn van de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd. In het laatste weekend kwamen er nog ruim duizend nieuwe kunstwerken bij.

Juryselectie

Alle inzendingen zijn beoordeeld door onze jury. Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum) en beeldend kunstenaars Marc Mulders en Henk Schut hebben hieruit een voorselectie van 20 kunstwerken gemaakt. De makers van deze werken worden uitgenodigd om op zondag 17 mei 2015 met hun werk naar VondelCS in Amsterdam te komen. Hier kan de jury de werken in het echt bekijken en het eindoordeel vellen. Presentator Frits Sissing presenteert de prijsuitreiking.

De prijzen

De winnaar van de juryprijs mag zijn werk in juli exposeren in het Van Gogh Museum, het werk wordt afgedrukt in het tijdschrift Kunstbeeld en de maker van het werk krijgt een 8-daagse Van Gogh van SRC Reizen aangeboden. Daarnaast kan er op de juryselectie gestemd worden voor de publieksprijs. De winnaar van deze prijs krijgt een 4-daagse Van Gogh-reis aangeboden.

Expositie VondelCS

Direct na de prijsuitreiking op zondag 17 mei 2015 is een deel van de juryselectie te zien in de expositieruimte van VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark. De kunstwerken blijven hier tot eind mei te zien.

Deel dit artikel