AVROTROS organiseerde in april 2015 opnieuw een grote kunstwedstrijd. De opdracht: laat je inspireren door Vincent van Gogh en maak een origineel kunstwerk. Het winnende werk wordt tentoongesteld in de entree van het Van Gogh Museum Amsterdam, afgedrukt in het tijdschrift Kunstbeeld en de winnaar ontvangt een Van Gogh-reis van SRC Reizen.

LET OP! De inzendtermijn voor deze wedstrijd is inmiddels gesloten. Deelnemen is niet meer mogelijk.

Lees alle informatie over de wedstrijd.

Laat je inspireren door Van Gogh

Na de succesvolle zelfportret- (Fotografiemaand, maart 2014) en stillevenwedstrijd (Maand van de Schilderkunst, november 2014) gingen we dit keer op zoek naar mensen die zich bij het maken van hun kunstwerken laten inspireren door Vincent Van Gogh! De opdracht: laat je inspireren door de grote meester en maak videokunst, een schilderij, foto of beeldhouwwerk.

Prijzen

Een jury onder voorzitterschap van Axel Rüger (directeur van het Van Gogh Museum) bekeek de inzendingen en koos een winnaar. Het werk van de winnaar wordt geëxposeerd in de entree het Van Gogh Museum in Amsterdam, afgedrukt in het tijdschrift Kunstbeeld en de winnaar ontvangt een 8-daagse Van Gogh-reis van SRC Reizen.

Jury

Naast Axel Rüger bestond de jury uit twee beeldend kunstenaars, die zich bij het maken van hun werk of in hun manier van werken, laten inspireren door Vincent van Gogh. Het zijn Marc Mulders en Henk Schut.

Deze wedstrijd is onderdeel van de AVROTROS Van Gogh Maand in april 2015 en werd (mede) mogelijk gemaakt door SRC Reizen.

Deel dit artikel