Deze maand viert Bach in Context haar eerste lustrum met Actus Tragicus.

Deze maand viert Bach in Context haar eerste lustrum. Dit wordt gevierd met het concertprogramma Actus Tragicus, het vijfde programma in de reeks. AVROTROS maakt een videoregistratie van het concert op 25 september in de Waalse Kerk in Amsterdam. U kunt hier bij zijn! 

Bach in Context

Vanaf 2012 werken Musica Amphion (het barokorkest van Pieter-Jan Belder en Rémy Baudet) en het Gesualdo Consort Amsterdam (het madrigaalensemble van basbariton Harry van der Kamp) samen aan een uniek project: Bach in Context. In dit project worden de cantates van Johann Sebastian Bach op een nieuwe manier uitgevoerd en opgenomen, geprogrammeerd met liturgisch en muzikaal repertoire van Bach voor een bredere context. Het project gebruikt nieuwe inzichten over uitvoeringspraktijken en zet het kerkorgel in als continuo-instrument. Na elk concert wordt een bijbehorend cd-boek uitgebracht.  

Actus Tragicus

Deze maand viert Bach in Context haar eerste lustrum! Dit wordt gevierd met het concertprogramma Actus Tragicus, het vijfde programma in de reeks. Actus Tragicus gaat over sterven, het verlies van dierbaren en het grote verdriet dat daarbij komt kijken. Het bijbehorende cd-boek verschijnt in december, maar u kunt ook het concert zelf bijwonen! 

Concerten

Elk concert in de reeks wordt opgevoerd op drie locaties: de Martinikerk in Groningen, de Grote Kerk in Maassluis en de Waalse Kerk in Amsterdam. De concerten vinden op de volgende data plaats: 

Zaterdag 20 september 2014 – De Martinikerk in Groningen 

Donderdag 25 september 2014 – De Waalse Kerk in Amsterdam 

Vrijdag 26 september 2014 – De Grote Kerk in Maassluis 

Kijk voor meer informatie over de concerten en de kaartverkoop op de website van Bach in Context. 

Opgenomen concerten

De AVROTROS heeft enkele concerten van Bach in Context opgenomen. Deze zijn terug te kijken op de site: 

Bach en het Lutherlied - Musica Amphion en het Gesualdo Consort Amsterdam

Bach: Vater Unser - Musica Amphion en het Gesualdo Consort Amsterdam

Bach: Fürchte dich Nicht – Musica Amphion en het Gesualdo Consort Amsterdam

AVROTROS maakt ook een videoregistratie van de Actus Tragicus op 25 september in de Waalse kerk. Deze opname zal later dit jaar op de website terug te vinden zijn.

Deel dit artikel