Donderdagavond 13 maart 2014 stond er plots een kunstwerk van de wereldberoemde graffiti-kunstenaar op het museum in Amsterdam.

Van Parijs tot Moskou

En niet alleen daar. Hetzelfde werk was gelijktijdig op de Eiffeltoren, het Sydney Opera House en het Rode Plein in Moskou te zien.

#WithSyria

Banksy paste zijn beroemde piece van een meisje met een hartvormige ballon aan om aandacht te vragen voor de situatie in Syrië. Het meisje kreeg een hoofddoekje op en de tekst #WithSyria #NoLostGeneration werd toegevoegd.

Wereldwijd

Het kunstwerk werd vanaf 19:30 uur op de gevel van het Rijksmuseum geprojecteerd. Het was daar enkele uren te zien. Ook op het Lincoln Memorial in Washington, het Trafalgar Square in London en in Zaatari, het grootste Syrische vluchtelingenkamp in Jordanië, werd het werk geprojecteerd.

Actie

Met de projectie willen internationale hulporganisaties aandacht vragen voor de situatie in Syrië. De actie is een oproep aan de internationale gemeenschap om een humanitaire oplossing voor het conflict in Syrië te vinden. Zaterdag is het drie jaar geleden dat het Syrische volk in opstand kwam.

Deel dit artikel