Voor uw gemak hebben we onze kwaliteitsopnamen (HD) van concerten met muziek van J.S. Bach, Mozart en Beethoven verzameld. Bekijk de afspeellijst van uw favoriete componist! Zo vindt u bij Mozart een opname van 'Eine Kleine Nachtmusik' in Het Concertgebouw en bevat de afspeellijst van Beethoven een indrukwekkende opname van Symfonie nr. 2 onder leiding van Frans Brüggen. Veel kijk en luisterplezier gewenst.

Kwaliteitsopnamen

AVROTROS Klassiek maakt regelmatig kwaliteitsopnamen (HD) van fantastische concerten. De meeste concerten zijn opgenomen tijdens radioprogramma's als Het Zondagochtend Concert in Het Concertgebouw Amsterdam en de Vrijdag van Vredenburg. Deze concerten worden ook altijd live uitgezonden op NPO Radio 4. Andere concerten vonden plaats tijdens befaamde muziekfestivals en evenementen, zoals het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht(IKFU) van Janine Jansen, het Festival Oude Muziek Utrecht (FOMU)en de Bachdag in het Muziekgebouw aan het IJ. Bekijk hier de verzamelde opnamen van de drie grote componisten Bach, Mozart en Beethoven.

Johann Sebastian Bach

In deze afspeellijst hebben we alle muziek van Johann Sebastian Bach verzameld. De barokcomponist is natuurlijk het allerbekendst om zijn kerkmuziek, zoals de Johannespassion, de Mattheuspassion en de vele cantates die aansluitend bij een preek werden opgevoerd in het 18-e eeuwse Leipzig. Een goed voorbeeld is de prachtige, droevige Actus Tragicus. Maar voor Bach zijn geestelijke functie kreeg in Leipzig werkte hij aan het hof en moest hij vooral feestelijke, instrumentale muziek schrijven. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Fluitsonates. Lees ook de biografie van Bach

 

Wolfgang Amadeus Mozart

In deze afspeellijst hebben we alle concerten met muziek van Mozart verzameld. Beluister bijvoorbeeld hoogtepunten als Eine Kleine Nachtmusik door Het Concertgebouworkest. Het genie Wolfgang Amadeus Mozart schreef zijn eerste stuk toen hij slechts 5 jaar oud was. Vele beroemde werken en opera's volgden, tot de componist in 1791 (veel te jong) zijn laatste adem uitblies. Lees ook de hele biografie van Mozart.

 

Ludwig van Beethoven

In deze afspeellijst hebben we alle HD Concerten met muziek van Ludwig van Beethoven ondergebracht. Beluister bijvoorbeeld een indrukwekkende opname van zijn Tweede Symfonie onder leiding van de in 2014 overleden legende Frans Brüggen, of een bijzondere, intieme uitvoering van pianosonates op de fortepiano door Shuann Chai. De eigenzinnige Beethoven wordt ook wel de grondlegger van de romantiek genoemd. Hij was diep onder de indruk van zijn leermeester Mozart, maar vond zijn latere docent Haydn maar ouderwets. Lees de hele biografie van Beethoven.

 

Deel dit artikel