Ludovico Einaudi, Erwin Wurm, Francine Houben en Evert Thielen. In de TV Show openden diverse bekende kunstenaars hun deuren voor een persoonlijk gesprek met presentator Ivo Niehe. 

Ludovico Einaudi

Thuis in de mooiste streek van Italië, Piëmont, spreekt Ivo Niehe Ludovico Einaudi. De pianist vertelt over zijn meest uitdagende optreden (op de Noordpool!), zijn opa die de eerste naoorlogse president van Italië was en zijn yoga-oefeningen om in conditie te blijven. Einaudi componeerde de muziek voor de film Intouchables en werd met zijn 'minimal music' in een keer wereldberoemd. 

Ludovico Einaudi

Erwin Wurm

In Wenen is Ivo Niehe op bezoek in de loft van een van de beroemdste, maar ook omstreden eigentijdse kunstenaars: de Oostenrijker Erwin Wurm. Hij is de maker van hilarisch werk van ‘dikke’ auto’s tot vreemde foto’s met topmodel Claudia Schiffer. Wurm vraagt de museumbezoeker om zelf actief onderdeel te willen zijn van zijn creaties.

Erwin Wurm

Evert Thielen

In Brugge is Niehe te gast in het kapitale pand van kunstschilder Evert Thielen. Thielen zelf, maar ook zijn vrouw en vier dochters, vertellen over het levens van de Thielens. Zijn 50-jarige carrière werd groots gevierd. In zijn geboortestad Venlo kreeg hij een Evert Thielen-plein en voor het eerst kwamen al zijn schilderijen uit heel Europa bijeen voor een unieke expositie. Maar het gaat ook over het drama van een veelluik waar hij vijf jaar aan gewerkt heeft.

Evert Thielen

Francine Houben

De Rotterdamse architecte Francine Houben werkte twaalf jaar aan een enorm futuristisch complex met twee concertzalen, een operazaal en een theater. In totaal staan er bijna 6000 stoelen. Het was een helse klus, ook omdat er rekening gehouden moest worden met aardbevingen, orkanen en een erg vochtig klimaat. Niehe zocht haar op in Taiwan en Rotterdam.

Francine Houben

Studio Drift

Niet in huiselijke setting maar in het Stedelijk Museum sprak Niehe met de jonge Nederlandse designers van Studio Drift. Zij veroveren de wereld met zwevende rotsblokken, honderden lichtgevende drones, een magische boom in de woestijn van Nevada en andere even verbijsterende als geniale projecten.

Studio Drift

Deel dit artikel