Samen met Art Rooijakkers ga je in de nieuwe docuserie 'Bloed, zweet en spotlights' een kijkje nemen backstage. Lange repetitiedagen, pers en stress. Het leven van een musicalster is niet altijd even makkelijk.

Iedere dag wordt het uiterste van musicalacteurs en crew gevraagd. Dit gebeurt om de hoogste kwaliteit op het podium te kunnen laten zien. Een rode loper, champagne en heel veel bekende Nederlanders, dat hoort bij een première, maar tijdens de repetities en backstage is er niks te merken van al die glamour. 

In 'Bloed, zweet en spotlights', de nieuwe reeks van de AVROTROS-docuserie, biedt Art Rooijakkers een exclusief kijkje achter de schermen van de musicals The Bodyguard en De Tweeling. In acht afleveringen wordt toegewerkt naar de grote premièredag en leert de kijker de mensen achter de sterren in de spotlights kennen.

In de eerste aflevering volgen we Romy Monteiro die haar eerste musicalrol te pakken heeft. Het is meteen de hoofdrol van de grote musicalproductie The Bodyguard. Het is de taak van regisseur Carline Brouwer om Romy op tijd klaar te stomen voor deze grote rol. Lukt dat ook? We volgen Romy tijdens haar eerste repetitiedag, maar ook tijdens haar opleiding Marketing Communicatie.

Ook zien we Hanna van Vliet in haar eerste commerciële musicalproductie. Na enkele rollen in het gesubsidieerde toneel speelt zij nu Anna in De Tweeling. Zesdaagse werkweken met soms acht voorstellingen per week komen geregeld voor. Welke invloed heeft dat op haar?

Bloed, zweet en spotlights | vanaf 31 maart om 20.30 uur | AVROTROS op NPO 2

Deel dit artikel