Op 28 juni wordt de Amerikaanse bariton Thomas Hampson 60 jaar oud. Dat wordt groots gevierd, onder andere met de uitgave van deze 12 cd-box. De box staat vol met afwisselend werk van onder andere Verdi, Wagner en Mozart.

Thomas Hampson

De Amerikaan Thomas Hampson studeerde bij Marietta Coyle, Elisabeth Schwarzkopf, Martial Singher en Horst Günther en groeide uit tot een wereldwijd succesvolle vocalist. Hij is niet alleen een talentvolle operazanger, maar wordt ook beschouwd als een vooraanstaand liedzanger en Mahler-specialist. Als concertzanger is de bariton vaak te gast bij befaamde orkesten als de Wiener Philharmoniker, de New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Autograph

De zanger is van alle markten thuis en dat merkt u in deze bijzondere cd-box. Naast opera’s hoort u ook operettes en oratoria, en Hampson zingt zelfs Broadway Songs. Daarnaast zit er een audioportret met interview met Thomas Hampson in de box. Jon Tolansky onderzoekt in het portret Hampsons carrière en repertoire, waardoor u nog meer te weten komt over deze veelzijdige artiest. De cd-box is samengesteld door Warner Classics, in samenspraak met Hampson.

Tracklist

CD1: Mozart and the Da Ponte operas (Le nozze di Figaro, Don Giovanni en Così fan tutte)

CD2: Goethe and Shakespeare (Mendelssohn, Gounod, Thomas en Verdi)

CD3: Verdi: Fathers and fanatics

CD4: Wagner: Opera and songs

CD5: Britten: Billy Budd and War Requiem

CD6: Lieder - Schubert: Winterreisse

CD7: Lieder - Schumann

CD8: Lieder and French mélodies (Berlioz, Liszt, Strauss, Mahler en Korngold)

CD9: Songs from the new world (Coplang, Hopkinson, Bernstein, etc.)

CD10: Operetta and Broadway (Lehár, Stolz, Berlin, etc.)

CD11: Sacred works (Bach, Mozart, Brahms, etc.)

CD12: Thomas Hampson: An interview portrait (by Jon Tolansky)

CD-informatie

Autograph (12 cd-box)

Thomas Hampson [bariton]

Warner Classics 0825646190454

Prijsvraag (verlopen)

We verloten vijf cd-boxen van Thomas Hampson onder de juiste inzenders op de volgende vraag: Thomas Hampson zong tijdens het afscheidsconcert van Mariss Jansons op 20 maart j.l. Hij zong onder andere een werk van Luciano Berio. Welk werk? Het antwoord is: 'Black is the color' (uit Folksongs).

De winnaars zijn: mevr. Kronjee uit Norg, dhr. Biemans uit Breda, mevr. Breuers uit Oegstgeest, dhr. van Grinsven uit Alphen aan den Rijn en mevr. Larsen uit Tertnes (Noorwegen). Van harte gefeliciteerd!

Het Concertgebouworkest speelt tijdens het 'Afscheidsconcert' van Mariss Jansons als chef-dirigent liederen van Mahler, Berio en Copland, met als solist Thomas Hampson.

 

Deel dit artikel