Een uitgave van Brilliant Classics met maar liefst 65 cd’s met muziek van barok-componist Georg Friedrich Händel.

Brilliant Classics

Het klassieke label Brilliant Classics brengt na een reeks eerdere Complete Editions van onder andere Mozart, Bach en Vivaldi dit keer een indrukwekkende box van Händel, met maar liefst 65 cd's. De box bevat een representatief oeuvre van maar liefst 12 complete oratorio's, cantates, odes, anthems, aria's, duetten, alle kamermuziek-stukken, de complete klavierwerken, de orgelwerken, hoboconcerten, alle concerti grossi en natuurlijk het 'Water Music' en 'Fireworks Music'.

Brilliant Classics biedt een van de meest uitgebreide en representatieve uitgaves van het levenswerk van Georg Friedrich Händel (1685-1759), uitgevoerd door toonaangevende ensembles, koren en solisten. Zo zijn er uitvoeringen van onder andere Concerto Köln, Neues Bachisches Collegium Musicum en het English Chamber Orchestra, blokfluitist Erik Bosgraaf en sopraan Klaartje van Veldhoven.

Händel

Georg Friedrich Händel (1685 - 1759), tijdgenoot van Bach en Scarlatti, behoort tot de belangrijkste Barokcomponisten. Hij was ook zeer productief, met onder meer 42 opera’s, 12 oratoria en 120 cantates. Met zijn opera’s bouwde hij als Duitser een ongekende status op in Londen. Bekend zijn ook de orkestsuites ‘Water Music’, ‘Zadok the Priest’ en ‘Music for the Royal Fireworks’, die hij in dienst van de koning schreef. Zijn belangrijkste werken zijn echter zijn oratoria, waarvan vooral de ’Messiah’ meer dan twee eeuwen na zijn dood nog steeds een van de meest opgevoerde stukken is. Lees meer over Händel in de biografie op de website. 

Prijsvraag (verlopen)

We verloten vijf exemplaren van de Händel-box onder de inzenders met het juiste antwoord op de volgende vraag: Händel woonde in Londen in 25 Brook Street in de wijk Mayfair. In 1968 en 1969 woonde in het buurpand (nr. 23) een beroemd gitarist, wie was dat? De prijsvraag is inmiddels afgelopen. Het antwoord was: Jimi Hendrix.

De winnaars zijn: dhr. Van Ek uit Utrecht, mevr. Lamein uit Wildervank, mevr. Buffing uit Leiden, mevr. Van Heck uit Lemelerveld en mevr. Pieters uit Goes. Van harte gefeliciteerd!

Cd-info

Georg Friedrich Händel

Händel Edition - met o.a. Concerto Köln, Akademie für Alte Musik Berlin, Choir of King’s College, Cambridge en Erik Bosgraaf.

65 cd's

Brilliant Classics 95050

Bekijk verschillende Concerti Grossi van Händel door Combattimento Concsort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend:

 

Deel dit artikel