Drie Janoska-broers en Julius Darvas spelen op deze cd speciaal voor hun gearrangeerde en opzwepende muziek. Met onder andere 'Die Fledermaus' van Strauss, 'Carmen Fantasie' van Waxman en twee eigen geschreven werken wordt u met deze cd in de speler gegarandeerd vrolijk.

Janoska Ensemble

Het Janoska Ensemble werd opgericht door de drie Janoskabroers Ondrej, František en Roman, èn hun zwager Julius Darvas. Allevier de mannen werden op jonge leeftijd door hun familie de klassieke muziekwereld ingeloodst. Ze kozen elk hun eigen instrument: Ondrej en Roman spelen viool, František piano en Julius de bas. Ze spelen tegenwoordig zowel samen, in het Janoska Ensemble, als solo. De vier musici delen een muzikale visie. Ze spelen virtuoos en improviseren er op los, het liefste met een zo breed mogelijk repertoire: van populaire pop tot gypsy, tango en natuurlijk ook klassiek.

Janoska Style

De cd 'Janoska Style' is een samensmelting van de identiteit van de mannen: virtuoos, vrolijk en overduidelijk Janoska. Broer František arrangeerde een aantal bekende klassieke werken, van Strauss' 'Fledermaus' tot Massenets 'Thaïs Meditation' en Waxmans 'Carmen Fantasie'. Ook schreef hij zelf twee werken, die beide op de cd staan: 'Musette pour Fritz' en 'Rumba for Amadeus', net zoals Roman, die het werk 'Melodie for Melody' componeerde.

Benieuwd naar de cd? (verlopen)

We mogen vijf exemplaren van 'Janoska Style' weggeven. We verloten de cd's onder de inzenders van het juiste antwoord op de volgende vraag: Elk jaar organiseert het Janoska Ensemble samen met Ford Company een liefdadigheidsgala. Waar vindt dit gala plaats? Het antwoord is: Eisenstadt. De winnaars zijn: mevr. Doezé uit Heeze, dhr. Uffels uit Zwolle, mevr. van Herp uit Mechelen, mevr. van Aelst uit Gorinchem en mevr. Hellingman uit Vianen. Van harte gefeliciteerd!

CD-informatie:

Janoska Style, met muziek van o.a. Strauss, Janoska en Paganini

Janoska Ensemble - Ondrej Janoska [viool], Roman Janoska [viook], František Janoska [piano] en Julius Darvas [bas]

Deutsche Grammophon 481 2524

Bekijk het Janoska Ensemble in actie met de 'Carmen Fantasie':

 

Deel dit artikel