Celliste Viola de Hoog speelt op zaterdag 31 januari de ontroerende cellosuites van Johann Sebastian Bach in de 16-eeuwse Waalse Kerk in Amsterdam. De winnaars van de vrijkaarten zijn bekend!

Viola de Hoog

Celliste Viola de Hoog stelde op verzoek van de Waalse kerk een concertreeks samen. Tijdens het eerste concert op 31 januari speelt zij cellosuites van J.S. Bach. Een van de suites zal in een verrassende bezetting worden gespeeld en er staan fluitsonates op het programma. Ook presenteert De Hoog haar nieuwe cd-opname van de cellosuites.

De Waalse Kerk

De Waalse Kerk in Amsterdam staat bekend om haar uitstekende akoestiek. Veel befaamde musici maken cd-opnamen en geven concerten in het schitterende 16e-eeuwse gebouw. De kerk, die inmiddels is ingeklemd tussen de oude panden aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam, werd in 1578 geschonken aan Franstalige protestantse vluchtelingen. Er worden nog steeds iedere zondag Franstalige diensten gehouden.

Bach

Vooral de muziek van het genie Johann Sebastian Bach klinkt opvallend vaak in de Waalse Kerk, vanwege de religieuze context. Bach schreef grote stapels muziek voor de wekelijkse kerkdiensten in Leipzig. De cellosuites daarentegen zijn helemaal niet voor de kerk geschreven. Deze componeerde Bach in Köthen, waar hij zeven jaar in dienst was van Prins Leopold.

Winnaars prijsvraag

De drie winnaars met het juiste antwoord op de vraag: 'wat is een suite voor een soort werk?' zijn: Dhr. van Grafhorst, Gerda Zilverberg en G.J. van Meijeren. Gefeliciteerd en u ontvangt binnenkort van ons bericht!

Deel dit artikel