Op dit moment is in Museum Jan Cunen in Oss de fantasiewereld van Chris Berens te zien in de tentoonstelling Chris Berens: een moderne Jeroen Bosch. Daarnaast wordt op 22 mei de Close Up documentaire Chris Berens – Master of his Magical Universe opnieuw uitgezonden op NPO 2.

Tegelijk met de grote Bosch-expositie in Het Noordbrabants Museum laat Museum Jan Cunen ruim 50 werken van Berens zien. De schilderijen en tekeningen tonen Berens ongebreidelde verbeeldingskracht die direct verwijst naar het handschrift van de laatmiddeleeuwse meester Jeroen Bosch.

De documentaire Chris Berens. Master of his Magical Universe toont Chris aan het werk in zijn atelier in Amsterdam en in het gezelschap van zijn familie. Hij wordt gevolgd tijdens een reis naar Japan ter voorbereiding van een expositie in Tokio. De interesse in de wereld van geesten en bezielde objecten die Japanse cultuur kenmerkt, inspireerde hem tot zijn meest recente schilderijenserie Nensha.

De tentoonstelling Chris Berens: een moderne Jeroen Bosch is tot en met 26 juni 2016 te zien in Museum Jan Cunen in Oss.

Close Up | Zondag 22 mei, 19:15u | NPO 2

Deel dit artikel