Voor het eerst konden fotografen die mee wilden doen aan de AVROTROS Fotografiewedstrijd ook meedoen via Instagram. Tussen de honderden inzendingen, die door het publiek onder de hashtag #avrotrosphotoaward gevonden konden worden, zat een onbetwiste winnaar.

Met ruim 5000 likes is Claire Droppert de winnares van de Instagramprijs!

Mooi compliment

Claire over haar foto: 'Een mistige morgen in het hertenkamp van Het Kralingse Bos in Rotterdam. Iemand reageerde op Instagram: 'This is not just a photo, but also a feeling you have captured!' Een mooi compliment, want dat was precies datgene wat ik vast wilde leggen.'

Instagramprijs

In de donkere maanden van het jaar, waarin men meer tijd binnenshuis doorbrengt, ging AVROTROS op zoek naar het thuisgevoel van Nederland en organiseerde een fotografiewedstrijd rondom het thema 'Thuis'. De inzendingen waren zeer divers. Zo zagen we veel gezellige huistaferelen, dieren met een hoog aaibaarheidsgehalte en warme kopjes thee. Maar ook mensen zonder een eigen thuis: vluchtelingen, zwervers en mensen die hun huis verloren bij een brand. De jury selecteerde uit ruim 2000 inzendingen de 25 mooiste foto's (20 foto's van volwassenen en 5 foto's van junioren t/m 16 jaar). Op deze voorselectie kon gestemd worden door het publiek. Maar dat was niet het enige waar het publiek op kon stemmen: er was dit jaar voor het eerst ook een Instagramprijs te winnen! De opdracht was simpel: post jouw mooiste foto, met als thema 'Thuis', op Instagram met #avrotrosphotoaward en tag @avrotroskunst in de foto. Het publiek kon op de foto's stemmen door ze te liken. Met meer dan 5000 likes was het duidelijk: Claire Droppert is de winnares!

Een nieuwe camera

Claire wint met haar inzending de Instagramprijs: een Canon PowerShot N2. We hopen dat ze met deze camera nog veel meer van deze mooie beelden kan schieten!

De AVROTROS Fotografiewedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Canon.

Deel dit artikel