'Sinds de start van de repetities voor de rol van Rachel Marron in The Bodyguard ben ik op de voet gevolgd door een cameraploeg. Een bijzonder traject waarbij ik veel mooie maar ook confronterende momenten heb meegemaakt.'

Wat heb je nodig om een musicalster te worden? In de afgelopen maanden heb ik deze vraag niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de AVROTROS realityserie Bloed, Zweet en Spotlights beantwoord.

Sinds de start van de repetities voor de rol van Rachel Marron in The Bodyguard ben ik op de voet gevolgd door een cameraploeg. Een bijzonder traject waarbij ik veel mooie maar ook confronterende momenten heb meegemaakt. Ik vind het dan ook ontzettend spannend om aan de buitenwereld te laten zien hoe hard ik heb gewerkt voor deze rol. Naast alle mooie momenten zijn er uiteraard ook moeilijke en emotionele momenten voorbijgekomen in mijn eerste ervaring als musicalactrice. De cameraploeg van Bloed, zweet en spotlights heeft de hele opstart van de show gefilmd en ons gevolgd tot aan de première. Daarin zijn verschillende cast- en crewleden gevolgd en geïnterviewd waaronder regisseur Carline Brouwer, Zjon Smaal (die de rol van Tony in The Bodyguard speelt) en ik. Ik ben ontzettend benieuwd om de ervaringen van die collega's op beeld terug te zien. Ik kan me goed voorstellen dat zij alles heel anders beleefd hebben dan ik.

Het was niet altijd even gemakkelijk dat er op moeilijke momenten ook een camera bij aanwezig was. Maar gelukkig heb ik een fantastisch team waar ik altijd op terug kan vallen. Na een aantal opnames was ik de camera's snel vergeten en waren de crewleden van Bloed, zweet en spotlights een spreekwoordelijke vlieg op de muur.

Het is zo'n bewogen jaar geweest met moeilijke én mooie momenten: de Uitmarkt, de première, het breken van mijn arm vlak daarna, de Musical Awards. Veel van zulke intense belevingen gaan snel aan je voorbij. Daarom is het zo fijn dat de hele opstart terugkomt in deze mooie docuserie. Niet alleen ga ik daar nu heel erg van genieten; ik denk dat ik daar over 10 jaar ook nog heel blij mee ben! Trots ben ik op deze hele ervaring en ik kijk enorm uit naar alle reacties op de afleveringen!

Deel dit artikel