Ter ere van het tweejarige bestaan van 24classics speelt pianist Arthur Jussen zaterdag 23 mei een afwisselend programma in de loods Amsterdam Roest. Blijf na het concert vooral nog even hangen: er wordt een groot vuur ontstoken, en er wordt tot in de late uurtjes muziek gedraaid door DJ Elroy vanderley.

De akoestiek van de oude, roestige loods van Amsterdam Roest is perfect voor klassieke concerten waarbij het publiek in opperste concentratie naar de muziek luistert, vanuit vliegtuigstoelen, een caravan of oude Chesterfieldbanken. Zaterdag 23 mei vindt in de loods de derde editie van Klassiek in de Loods plaats, ter ere van de verjaardag van 24classics. De solist van de avond is Arthur Jussen. Extra bijzonder aan deze derde editie is dat het het laatste concert op deze locatie is: de loods is helaas verkocht, en de volgende edities zullen plaatsvinden op een andere locatie.

Arthur Jussen

Arthur Jussen (18) heeft samen met zijn oudere broer Lucas al een stevige (inter)nationale carrière. Ze treden vaak samen op, maar ook steeds meer alleen. De broers hebben met bekende orkesten in Nederland opgetreden (o.a het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en de Radio Kamer Filharmonie). Daarnaast spelen ze regelmatig recitals. Inmiddels hebben Arthur en Lucas 3 cd's opgenomen. Arthur studeert op dit moment bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het programma

Haydn: Piano Sonate

Beethoven: 32 Variationen über ein eigenes Thema

Kapustin: Variations for piano

Ravel: Jeux d’eau

Poulenc: Melancolie

Debussy: L’Isle Joyeuse

DJ’s Fant en Elroy vanderley

Voor aanvang van het concert draait DJ Fant in het café. DJFant, in het dagelijks leven componist, heeft met zijn klassieke mixen naam gemaakt bij de Classical Raves. Na afloop van het concert wordt er een groot vuur ontstoken en draait DJ Elroy vanderley tot in de kleine uurtjes. Blijf dus vooral nog even hangen!

De derde editie van Klassiek in de Loods is zaterdag 23 mei 2015, aanvang is om 21:00 uur. Kaarten voor het concert zijn te koop op de website van Klassiek in de Loods, waar tevens meer informatie te vinden is over de locatie en het concert.

Prijsvraag (verlopen)

Maak kans op twee kaarten voor dit bijzondere concert! Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Zondag 29 maart 2015 gaven Arthur en Lucas Jussen een concert in Het Zondagochtend Concert. Welke werken speelden ze toen? Het antwoord is: Mozart - 'Serenata notturna, KV 239' en Saint-Saëns - 'Carnaval der Dieren'.

De winnaars zijn: Auguste Glastra uit Laren, Johanna Dobbinga uit Noord-Scharwoude, Nicoline Kootstra uit Amstelveen, Saskia Bakker uit Huizen en Maurice Schaepkens uit Monster. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel