Zaterdag 11 oktober staat de stad Amersfoort in het teken van Bach. Twaalf uur lang klinkt er Bach door de Keistad.

Er klinkt dan 12 uur lang Bachmuziek door de stad. Op 12 locaties, verspreid door de stad, wordt er muziek gespeeld van of geïnspireerd door J.S. Bach. Het festival richt zich op een breed publiek, zo is er ook speciaal voor kinderen een programma samengesteld. Naast de muziekuitvoeringen in kerken en kapellen zijn er ook beiaardconcerten, standswandelingen (Amersfoort in de tijd van Bach), films in theater De Lieve Vrouw en optredens in boten van De Waterlijn.

Amersfoort

Een groot aantal Bach-liefhebbers die in Amersfoort wonen vormen samen de basisbezetting voor het Bachfestival. Na succesvolle edities in andere steden, zoals Utrecht en Dordrecht, vonden zij het tijd worden voor een variant in de Keistad. Alle uitvoerenden op het festival hebben dan ook een speciale band met Amersfoort. Enkele van de muzikanten zijn Rien Donkersloot (orgel), vocaal ensemble Voxtet, sopraan Henriette Feith, Jaap Remmelzwaal (clavecimbel) en Orkestvereniging Amersfoort.

Het slotconcert van het Nieuw Bach Ensemble o.l.v. Krijn Koetsveld, het St. Joris Kamerkoor o.l.v. Bas Ramselaar en Rien Donkersloot begint om 20.30 in de Joriskerk.

Wanneer?

Zaterdag 11 oktober van 10.30 tot 22.30.

Waar?

De concerten vinden plaats op 12 locaties, verspreid over de binnenstad. U kunt o.a. terecht in de St. Joriskerk, St. Aegtenkapel, Onze Lieve Vrouwetoren, Boekhandel Veenendaal en Muziekhandel van Hooren en van Hees. Alleen de concerten in de Joriskerk moeten betaald worden; de rest is gratis te bezoeken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Bachdag Amersfoort.

Deel dit artikel