Pathé zendt een reeks bekende opera’s live uit. De laatste van dit seizoen is een dubbelprogramma, met de opera's Cavalleria Rusticana van Mascagni en Pagliacci van Leoncavallo.

Stelt u zich voor: een prachtige opera op een gigantisch groot scherm, uitgezonden in HD en met vele close-ups. U hoeft er niet voor naar New York, sterker nog, het kan gewoon in uw plaatselijke Pathé bioscoop! Gedurende het hele jaar worden er in de bioscoopzalen van de Franse keten live registraties uitgezonden van opera's, rechtstreeks vanuit The Metropolitan Opera in New York. Na opera's zoals Carmen en Die Meistersinger von Nürnberg is eind april de laatste opera van dit seizoen aan de beurt: een dubbelprogramma, met Cavalleria Rusticana en Pagliacci.

Cavalleria Rusticana en Pagliacci

Deze twee opera's zijn te zien in een tragisch dubbelprogramma. Het is een aansprekende nieuwe productie van Sir David McVicar, die de gebeurtenissen laat plaatsvinden in twee verschillende perioden in hetzelfde dorpje in Sicilië. Marcelo Álvarez speelt de beide tenorrollen: de rol van Turiddu in Cavalleria Rusticana en de rol van Canio in Pagliacci. Rae Smith (War Horse) ontwierp het sombere dorpsplein uit 1900 van Cavalleria, dat vervolgens verandert in het toneel voor het gedoemde vaudeville-gezelschap van Pagliacci in 1948. Eva-Maria Westbroek (Cavalleria) en Patricia Racette (Pagliacci) zingen de ongelukkige heldinnen, en eerste dirigent Fabio Luisi voert de baton.

Nieuw seizoen Pathé Opera

Medio april start de verkoop van een nieuw jaar Pathé Opera, seizoen 2015-2016. Het belooft weer een prachtig seizoen te worden, met grote namen en bekende opera's. Vul uw e-mailadres in op de website van Pathé en blijf als eerste op de hoogte van het programma en de kaartverkoop!

Prijsvraag (verlopen)

We mogen 4x2 kaarten weggeven voor de live voorstelling van Cavalleria Rusticana / Pagliacci op zaterdag 25 april in een Pathé theater naar keuze (Let op: een aantal locaties vertoont de opera's als Encore voorstelling op een andere datum. Kijk voor de locaties en tijden op de website van Pathé). We verloten de kaarten onder de inzenders met het juiste antwoord op de volgende vraag: In hoeveel Pathé bioscopen wordt Cavalleria Rusticana / Pagliacci vertoond? Het antwoord is: 14.

De winnaars zijn: dhr. Melis uit Den Bosch (Tilburg, 3 mei), mevr. de Ridder uit Krommenie (Zaandam, 25 april), mevr. Filbry uit Noordwijk (Haarlem, 25 april) en mevr. Mudde uit Nuenen (Eindhoven, 25 april). Van harte gefeliciteerd!

Heeft u niet gewonnen? Er zijn nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa en via de website van Pathé.

Bekijk de trailer van Cavalleria Rusticana en Pagliacci door

The Metropolitan Opera:

 

Deel dit artikel