Begin mei speelt Combattimento samen met bariton Maarten Koningsberger het programma 'Flow My Tears', een concertprogramma rondom het gelijknamige lied van de Engelse zanger, luitist en componist John Dowland.

"We dragen de titelsong Flow My Tears op aan alle mamma's in de zaal... En mogen hun tranen vooral tranen van vreugde en vervoering zijn," aldus cellist Wouter Mijnders. 'Flow My Tears' is een poëtisch concert, boordevol Engelse muziek van rond 1600. De oorspronkelijke variant van 'Flow My Tears', 'Lachrimae', wordt gespeeld door luitist Sören Leupold. Naast de melancholische liederen van Dowland en Byrd is er ook plaats voor een swingend repertoire van Händel, Legrenzi en de Nederlandse Graaf Unico Wilhelm van Wassenaer.

John Downland

John Dowland (1563) was één van de bekendste musici van zijn tijd. Hij was een inspirator voor vele componisten. Na een zwervend en grillig muzikantenbestaan in talrijke Europese landen keerde hij rond zijn vijfenveertigste terug naar Engeland om te werken aan het Engelse hof. Hij schafte onder meer muziekinstrumenten aan voor de koning.

Combattimento

Combattimento staat voor energieke en stijlbewuste optredens. In het verleden maakte het ensemble onder de naam Combattimento Consort Amsterdam tournees in talrijke Europese landen, Zuid-Amerika, Japan, Rusland en de Verenigde Staten. Combattimento werkt regelmatig samen met grote namen als Liza Ferschtman, Lisa Larsson, Wishful Singing, de Nationale Reisopera en Scapino Ballet Rotterdam.

Maarten Koningsberger

Maarten Koningsberger geniet als bariton internationale bekendheid. Hij is een vooraanstaand vertolker van Engelse muziek uit de zestiende en zeventiende eeuw. Bij het grote publiek werd Maarten bekend dankzij het tv-programma Mattheus Masterclass. Daarin coachte hij artiesten als Hadewych Minis en Jamai Loman tijdens hun voorbereidingen voor de uitvoering van de Matthäus Passion.

Waar en wanneer?

Het concert vindt plaats op vier locaties:

Vrijdag 1 mei 2015: Het Rabotheater in Hengelo, 20:00 uur.

Zaterdag 2 mei 2015: De Maartenkerk in Doorn, 20:00 uur.

Zaterdag 9 mei 2015: De Nieuwe Kerk in Den Haag, 20:15 uur.

Zondag 10 mei 2015: Het Concertgebouw in Amsterdam, 14:15 uur.

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop van de concertserie op de website van Combattimento.

Prijsvraag (verlopen)

We mogen 5x2 kaarten weggeven voor het concert in het Concertgebouw in Amsterdam, op zondag 10 mei 2015 om 14:15 uur. Een mooi cadeautje voor Moederdag! Vul om kans te maken op de kaarten onderstaand prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Combattimento heette eerst Combattimento Consort Amsterdam. Door wie werd dit ensemble opgericht? Het antwoord is: Jan Willem de Vriend.

De winnaars zijn: mevr. Wieteler uit Diemen, mevr. Hupkes uit Utrecht, mevr. Leguijt uit Haarlem, mevr. Strijbosch uit Tilburg en dhr. Kersbergen uit Voorhout. Van harte gefeliciteerd!

De Tiende van Tijl

Zowel Combattimento (seizoen 4) als Maarten Koningsberger (seizoen 3) waren ooit te gast bij De Tiende van Tijl. Bekijk hieronder de optredens:

Jorne van Bergeijk zingt, onder begeleiding van Combattimento en Regina Albanez, ‘King Arthur: What Power art Thou’ van Henry Purcell

  Maarten Koningsberger zingt 'Der Leiermann' van Schubert

 

Deel dit artikel