Dit weekend een tip om alvast in de agenda te noteren! Zondag 24 augustus is het De Dag van de Romantische Muziek. Dit is een festival met klassieke romantische muziek in Het Park in Rotterdam. Gekleed in nostalgische kledij geniet de bezoeker van de concerten van onder andere Doelen Ensemble, María Fernández Álvarez & Marc Bisschoff en Zoë Wijnsouw & Paulina Elvira.

Dag van de Romantische Muziek

In 1854 was Het Park in Rotterdam al hét decor voor een muziekfestival. Hier trad onder andere de componist Franz Liszt op. Nu wordt er voor de 28ste keer De Dag van de Romantische Muziek georganiseerd. Op deze dag komen de japonnen en strohoeden weer uit de kast. Op verschillende podia worden tijdens De Dag van de Romantische Muziek concerten gegeven met klassieke romantische muziek, zigeunermuziek en aria’s. Daarnaast wordt er ook poëzie voorgedragen, is er een markt en worden er workshops gegeven.

ParkProeven

Tijdens dit festival kunnen bezoekers van de lekker hapjes en gerechten genieten bij ParkProeven. ParkProeven bestaat uit een romantische markt en verscheidene pleinen. Het idee is om naar voren te brengen wat Rotterdam te bieden heeft op culinair gebied.

Programma

Doelen Ensemble

María Fernández Álvarez & Marc Bisschoff

Zoë Wijnsouw & Paulina Elvira

Meer artiesten volgen op de website Dagvanderomantischemuziek.nl

Locatie

Zondag 24 augustus 2014, 13.00 uur – Het Park (bij de Euromast) Rotterdam

Deel dit artikel