Deze maand reizen sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fiselier met acteur Peter Lusse door Nederland met Mozarts opera De Bruiloft van Figaro.

Figaro light

Mozarts bekende opera De Bruiloft van Figaro duurt normaal zo’n drie uur en bevat een groot orkest met minstens 11 solisten. Johannette Zomer en Frans Fiselier pakken het anders aan en verzorgen met z’n tweeën in 75 minuten alle rollen en aria’s. Het orkest is omgevormd tot een eenkoppig orkest achter de piano, gespeeld door Roele Kok. De muziek wordt aan elkaar gepraat door musical- en televisieacteur Peter Lusse, met teksten van Ivo de Wijs. Dit alles zorgt voor een korte en bondige versie van de opera, een ‘Figaro light’, met net zulke enerverende muziek. En voor het publiek is er ook nog een speciale rol..

De Bruiloft van Figaro

Le nozze di Figaro is een opera van Mozart. De opera bevat vier akten en is gebaseerd op een blijspel van Pierre Beaumarchais. Het oorspronkelijke toneelstuk was verboden vanwege de onbeschaamdheid en de bedreiging voor de gevestigde orde. Ondanks het verbod maakte Mozart er een opera buffa van. De première was op 1 mei 1786 in Wenen en werd door Mozart zelf gedirigeerd. De opera speelt zich af op een dag in het paleis van Graaf Almaviva bij Sevilla en gaat over de liefde tussen twee bediendes: Figaro en Susanna.

Prijsvraag

(verlopen)

We geven 5x2 kaarten weg voor de light-opera De Bruiloft van Figaro. U heeft de keuze tussen drie voorstellingen: zaterdag 17 januari in het Schiller Theater in Utrecht, zondag 18 januari in Kapel op ‘t Rijsselt in Eefde of zondag 25 januari in De Meerpaal in Dronten. Geef in het onderstaande formulier aan welke voorstelling u het liefste wilt bezoeken en geef antwoord op de volgende vraag: La nozze di Figaro is een vervolg op een andere opera, gecomponeerd door Rossini. Welke opera is dat? De prijsvraag loopt t/m dinsdag 13 januari.

De winnaars zijn: mevr. Smit-Scholma (Eefde), mevr. Groeneveld (Utrecht), dhr. van Engelen (Utrecht), mevr. van Dijk (Dronten) en dhr. van Haren (Dronten).

Opium op 4

Vrijdag 9 januari waren Johannette Zomer en Frans Fiselier te gast bij het radioprogramma Opium op 4. Bekijk de uitzending terug:

Data en locaties

Vrijdag 9 januari, 19.30 uur: Splendor Amsterdam, Amsterdam

Zaterdag 10 januari, 20.15 uur: Singer Laren, Laren

Zondag 11 januari, 11.00 uur: De Toonzaal, Den Bosch

Zaterdag 17 januari, 14.30 uur: Schiller Theater, Utrecht

Zondag 18 januari, 11.30 uur: Kapel op ’t Rijsselt, Eefde

Zondag 25 januari, 15.00 uur: De Meerpaal, Dronten

Deel dit artikel