Regisseur Eva Buchmann en HET Symfonieorkest o.l.v. Jan Willem de Vriend brengen een indringende interpretatie van Mozarts opera Don Giovanni.

Meesterverleider Don Giovanni

Don Giovanni, ook wel Don Juan genoemd, is een vrouwenheld en voorvechter van grenzeloze vrijheid. De meesterverleider was het onderwerp van Warner Brothers’ eerste geluidsfilm en werd geciteerd in de musical ‘Phantom of the Opera’. Don Giovanni was een inspiratiebron voor veel kunstenaars en muzikanten vanwege zijn gelaagde persoonlijkheid en levensverhaal. Zo ook Mozart en zijn librettist Lorenzo da Ponte. Samen maakten ze de opera Don Giovanni, een ‘dramma giocoso’, met diepgang en veel muzikale personages. In de voorstelling van Eva Buchmann draait het om intimiteit: zowel op het podium als tussen het podium en het publiek. De uitvoering voelt bijna als een kamermuziekconcert door de intieme enscenering en de interactie tussen muzikant, zanger en toeschouwer.

HET Symfonieorkest

HET Symfonieorkest begon in de jaren 30 als streekensemble, maar groeide uit tot grote hoogte, ondanks de financiële problemen. Het van oorsprong Overijsselse orkest begon met dirigent Jaap van Zweden, en staat op het moment onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend. Het orkest toert vaak rond, zo maakte het in 2013 nog een grote tournee door China.

Eva Buchmann

Eva Buchmann is een Zwitserse celliste, muziektherapeute en psychologe, gevestigd in Nederland. Sinds 2001 richt ze zich op opera’s en is ze bekend om haar fijnzinnige en humorvolle regies. Zo regisseerde ze onder andere Le Nozze di Figaro en Anna Bolena. Don Giovanni werd onder Buchmanns leiding uitgevoerd in Zwitserland, en is nu door de lovende recensies en internationale bekendheid ook in Nederland te zien. Don Giovanni is van 17 t/m 25 januari te zien in Zwolle (De Spiegel), Amsterdam (Koninklijk Theater Carré) en Den Haag (Zuiderstrandtheater).

Opium op 4

Maandag 19 januari zitten Eva Buchmann en Jan Willem de Vriend in het NPO Radio 4-programma Opium op 4. Ze zijn de hoofdgast van de avond en zullen vertellen over hun versie van Don Giovanni. Luister live mee, vanaf 22.30! Bekijk de site van Opium op 4 voor meer informatie.

Prijsvraag (verlopen)

We geven 5x2 kaarten weg voor de opera Don Giovanni in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: De opera Don Giovanni behoort tot één van de 'grote Italiaanse drie' van Mozart. Welke andere twee opera's van Mozart vallen daar ook onder?

De winnaars zijn: dhr. Samuels uit Schijndel, mevr. Dekker uit Brummen, dhr. van Grinsven uit Alphen aan den Rijn, dhr. Struijk uit Rhenen en mevr. de Raaf uit Heelsum. Van harte gefeliciteerd!

Bekijk de website van Buchmanns Don Giovanni voor meer informatie.

Bekijk de promovideo van de opera Don Giovanni

 

Deel dit artikel