Tweede Kerstdag wordt in de Ziggo Dome de Disneyfilm Fantasia gedraaid, live begeleid door HET Symfonieorkest. Win 5x4 kaarten!

Dit unieke evenement is 26 december voor het eerst live in Nederland te zien, op een groot HD-scherm. De muzikale begeleiding komt van HET Symfonieorkest en de avond wordt gepresenteerd door Robert ten Brink. Speciale gast is de Iraakse pianist Ako Taher, die bekend is geworden door zijn deelname aan Holland’s Got Talent. Hij zal het orkest op de piano begeleiden.

Fantasia

De animatiefilm Fantasia werd in 1940 gemaakt door Disney, die met dit experiment eens wat anders wilde uitbeelden dan sprookjes: hij wilde een getekend concert maken. De animatie wordt gepresenteerd op de maat van klassieke muziek. De film bestaat uit een reeks korte filmpjes, elk gebaseerd op een ander klassiek werk. Alle filmpjes worden ingeleid door Deems Taylor, die de kijker achtergrondinformatie geeft over het muziekstuk dat ze gaan horen. Het bekendste deel is dat van de Tovenaarsleerling, waarin Mickey Mouse de hoofdrol speelt.

HET Symfonieorkest

HET Symfonieorkest begon in de jaren 30 als streekensemble, maar groeide uit tot grote hoogte, ondanks de financiële problemen. Het van oorsprong Overijsselse orkest begon met dirigent Jaap van Zweden, en staat op het moment onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend. Het orkest toert vaak rond, zo maakte het in 2013 nog een grote tournee door China. Tijdens Fantasia in Concert speelt HET Symfonieorkest de prachtige werken die in de film voorkomen: De Notenkrakerssuite, De Tovenaarsleerling, Toccata en Fuga in d-moll, Le Sacre du Printemps, Urendans, Ave Maria, Intermezzo en De Pastorale van Ludwig van Beethoven. Het orkest staat onder leiding van dirigent Alpesh Chauhan.

Kijk voor meer informatie over Fantasia in Concert op de website van Van Lambaart Entertainment

Prijsvraag (verlopen)

We mogen 5x4 kaarten weggeven voor dit spektakel in Amsterdam, 26 december om 20.00 uur. Een leuk uitje met het hele gezin! Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Welk symfonieorkest speelde de muziek in de oorspronkelijke film Fantasia uit 1940?

De winnaars zijn: mevr. Greefhorst uit Amersfoort, dhr. van Vliet uit Nijkerk, dhr. van Bergen uit Spijkenisse, mevr. Groeneveld uit Schiedam en mevr. Klerks uit Alkmaar. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel