Zondag 5 oktober speelt pianist Ivo Janssen het eerste concert in de reeks Piano & Passie.

Zondag 5 oktober start er in het Hilversumse Muziekcentrum van de Omroep een nieuwe concertserie: Piano & Passie. Vijf zondag-middagen spelen Nederlandse toppianisten prachtige muziek, gecombineerd met een persoonlijke passie van de pianist. Ivo Janssen trapt de reeks af met de Canto Osinato van Simeon ten Holt. Op de achtergrond worden filmbeelden getoond van Janssens tweede passie, naast pianospelen: verbouwen.

Janssenbeton

Ivo Janssen heeft zijn woonboot in Amsterdam eigenhandig omgebouwd tot drijvende miniconcertzaal. In die zaal houdt Janssen onder de naam Janssenbeton eigen concerten. Beelden van deze verbouwing, gemaakt door Haukje Heuff, ondersteunen 5 oktober het spel van Janssen.

Canto Ostinato

Canto Ostinato was het eerste grote en meest bekende werk van de componist Simeon ten Holt, die in 2012 is overleden. Het werk is op veel verschillende manieren uit te voeren: het kan worden gespeeld op zowel 2, 3 als 4 piano's. Janssen pakt het anders aan en speelt het werk solo.

Lees de biografie van componist Simeon ten Holt.

Luister voor een voorproefje van de Canto Ostinato vast naar het werk in uitvoering op vier piano's, door Elizabeth Bergmann, Marcel Bergmann, Sandra van Veen en Jeroen van Veen.

Luister ook naar de Canto Ostinato op twee piano's en twee marimba's, door Peter Elbertse, Nando Russo, Irene Russo en Jeroen van Veen.

Waar? Het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33 te Hilversum

Wanneer? Zondag 5 oktober, 16.00. Kijk voor meer informatie op de website van het MCO. De overige vier Nederlandse pianisten in de concertreeks, die later dit seizoen spelen, zijn Ralph van Raat, Christiaan Kuyvenhoven, Thomas Beijer en Paolo Giacometti.

De Klassieken Thuis

Vrijdag 19 september was De Klassieken Thuis bij pianist Ivo Janssen, in zijn woonboot in Amsterdam. Presentator Hans Smit heeft met hem gepraat over zijn carrière en passie voor verbouwen. Ook speelt Janssen enkele stukken live, onder andere de Duivelsdans 1 en 2 van Simeon ten Holt (op respectievelijk 1:29:38 en 1:48:29) . Bekijk de uitzending terug:

Deel dit artikel