Woensdag 24 juni begint het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het festival van violiste Janine Jansen. Tijdens dit festival zijn vijf versies van Bachs 'Goldbergvariaties' te horen. Op donderdag 25 juni speelt Janine, samen met altviolist Nimrod Guez en cellist Nicolas Altstaedt, alle dertig variaties in een prachtige versie voor strijktrio.

Goldbergvariaties

Bachs wereldberoemde werk 'Goldbergvariaties BWV 988' bestaat uit een aria, gevolgd door dertig variaties. Bach schreef het werk voor klavecimbel, maar het wordt ook vaak uitgevoerd op piano. Tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht worden er vijf verschillende versies van Bachs 'Goldbergvariaties' gespeeld, onder andere de wereldberoemde bewerking van Sitkovetsky voor viool, altviool en cello en een zelfstandige compositie van blokfluitkwintet Seldom Sene. De ware liefhebber van Bachs variaties kan donderdag 25 juni zijn hart ophalen: dan speelt violiste Janine Jansen, samen met altviolist Nimrod Guez en cellist Nicolas Alstaedt, alle dertig variaties in de versie voor strijktrio tijdens het concert 'The Goldberg Project'.

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Het jaarlijkse festival van Janine Jansen vindt dit jaar plaats van 24 t/m 28 juni 2015, in TivoliVredenburg in Utrecht. Janine leidt u door een programma vol prachtige muziek, met zoals elk jaar een mix van bekende, geliefde stukken en onbekende pareltjes. Enkele van de uitvoerenden tijdens het festival zijn het Osiris Trio, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Izaline Calister en het Berlage Saxophone Quartet. Kortom: vijf dagen lang één groot muzikaal feest!

Bestel uw kaarten voor het festival via de website van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.

Prijsvraag

(verlopen)

Maak kans op twee kaarten voor 'The Goldberg Project', het bijzondere concert van Janine Jansen, Nimrod Guez en Nicolas Alstaedt op donderdag 25 juni 2015 in TivoliVredenburg. Het concert begint om 20.00 uur. Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: In welk jaar vond de eerste editie van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht plaats? Het antwoord is: 2003.

De winnaars zijn: mevr. van Welbergen uit Utrecht, dhr. van Lamoen uit Deventer, mevr. Huizenga uit Diemen, mevr. Santoso uit Den Haag en dhr. Magnin uit Knegsel. Van harte gefeliciteerd!

Bekijk vast een voorproefje: Janine Jansen speelt Vivaldi's 'Vier jaargetijden' tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival 2014

 

Deel dit artikel