Zondag 9 november staat Camerata RCO in het Muziekcentrum van de Omroep. Ze spelen Schumann en Penderecki. Het is het derde concert in de serie met kamermuziek.

Camerata RCO is een gezelschap met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest (de afkorting wijst op de Engelse naam van het ensemble: Royal Concertgebouw Orchestra). Het orkest heeft dit ensemble opgezet uit behoefte om de kleinere dimensie van kamermuziek te beleven, naast de gemeenschappelijke orkestervaring. De bezetting van Camerata RCO is flexibel en wisselt per concert. Het repertoire is erg breed: ze spelen barok, maar ook hedendaagse muziek. 

In september dit jaar heeft Camerata RCO de CD ‘Mahler 9’ uitgebracht, o.l.v. Gustavo Gimeno. De negende van Mahler is gearrangeerd voor kamermuziek door Klaus Simon. De CD is deze week te winnen op AVROTROS Klassiek, bekijk de prijsvraag op de website.

Serie Kamermuziek in het MCO 

Vanaf 14 september begint het Muziekcentrum van de Omroep met een nieuwe concertreeks vol prachtige kamermuziek. Zes zondagochtenden, in het seizoen 2014-2015, presenteert Mike Boddé een mooi programma vol kamermuziek, van onder andere Schubert, Mendelssohn, maar ook minder bekende en mondernere componisten. Ook zal Boddé vertellen over de geschiedenis van de kamermuziek. De uitvoerende muzikanten zijn afkomstig uit het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. 

Het programma: 

Robert Schumann - Pianokwartet, opus 47, met medewerking van Lodewijk Collette, piano. Krzysztof Penderecki- Klarinetkwartet 

Het concert begint om 11.00 en vindt plaats in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Een half uur voor aanvang van het concert (om 10.30 uur) wordt in de hal van het MCO een speciale inleiding voor kinderen tot twaalf gegeven. Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop en het concert op de website van het Muziekcentrum van de Omroep.

Deel dit artikel