Op 23 en 24 december voeren het Nieuws Amsterdams Kinderkoor en Holland Baroque Society o.l.v. Erik van Nevel een bijzonder kerstspel op.

Op 23 en 24 november zingen alle 300 kinderen van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor samen met barokorkest Holland Baroque Society o.l.v. Erik van Nevel een prachtig historisch kerstrepertoire, in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor is een kooropleiding voor kinderen van 4 t/m 21 jaar. Kerstspel is een geënsceneerde voorstelling met oud-Nederlandse kerstmuziek, gearrangeerd voor kinderkoor en barokorkest door Ton Koopman. Het Kerstspel wordt ieder jaar uitgevoerd en is steeds een groot succes.

Historisch repertoire

Het Kerstspel bevat Nederlandse en Noordwest-Europese Kerst-en Adventsliederen. Deze prachtige historische stukken werden tijdens de Reformatie verboden, maar ze hebben de stormen dankzij hun artistieke kracht en sterke melodieën overleefd. Dirigent en organist Ton Koopman heeft zich sterk gemaakt voor deze waardevolle Nederlandse muziek en arrangeerde een selectie voor barokensemble en koor. Het spel is een mini-opera te noemen: naast de prachtige muziek wordt de reis van Josef en Maria opgevoerd, inclusief dansende herders, zingende engelen, sterren en de drie Koningen. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Voorstellingen

Er worden in totaal vier concerten gegeven: op 23 december 2014 om 16:00 en 19:30 uur, en 24 december om 11:00 en 15:00 uur. De voorstellingen worden gegeven in de Oude Lutherse Kerk, op de Singel 411 / hoek Spui, Amsterdam.

Prijsvraag 24 december (verlopen)

We geven 5x3 kaarten weg voor het Kerstspel op 24 december 2014, om 11.00. Deze kaarten zijn geschikt voor één kind en twee volwassenen. Vul het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Wie dirigeerde vorig jaar het Kerstspel van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor? De prijsvraag loopt t/m zondag 21 december.

De winnaars zijn: mevr. Bannink uit Weesp, dhr. de Vries uit Schipluiden, dhr. van Kan uit Gorredijk, mevr. van der Velden uit Nijmegen en dhr. Zwaneveld uit Terapel. Van harte gefeliciteerd!

Kijk voor meer informatie op de website van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor.

Deel dit artikel