Eind maart is het weer tijd voor de Kinder Matteüs, een verrassende Matthäus Passion als korte voorstelling voor de hele familie.

De Kinder Matteüs wordt uitgevoerd door het muziekgezelschap 'Ludwig' en 'Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor', in samenwerking met sopraan Keren Motseri en alt Noa Frenkel, allen o.l.v. dirigent MaNOj Kamps. De regie en choreografie is in handen van Rinus Sprong (De Dutch Don't Dance Division). De voorstelling is vooral gericht op kinderen van 8-12 jaar. Bekijk de site van de Kinder Matteüs voor meer informatie over de voorstelling en de uitvoerenden.

Bewegingsregie

Sinds 2013 is een weloverwogen ‘bewegingsregie’ aan de Kinder Matteüs toegevoegd, bedacht en geregisseerd door Rinus Sprong. Hierdoor wordt de betrokkenheid van de jonge bezoekers vergroot en weet de uitvoering het publiek te bereiken en te raken. De verteller Arjan Smit, bekend als vaste bewoner van Sesamstraat, neemt de bezoekers als het ware aan de hand mee door de wereldberoemde paastraditie en confronteert hen met emoties en issues van alle tijden. Hij vertelt het paasverhaal aan de hand van de pure muziek van Bach en laat met drie dansers het spannende verhaal voor uw ogen tot leven komen.

Locaties

De Kinder Matteüs uitvoeringen vinden plaats op de volgende data en locaties:

22 maart 14.00 & 16.30 uur - Elandstraatkerk in Den Haag

25 en 26 maart 19.00 uur - Laurentius Kathedraal Rotterdam

29 maart 14.30 & 16.30 uur - Sint-Janskathedraal in Den Bosch

Prijsvraag

(verlopen)

Wilt u kaarten winnen voor de voorstelling van de Kinder Matteüs in Den Haag, Rotterdam of Den Bosch? Dat kan! Wij mogen 6 x 2 vrijkaarten weggeven. Laat uw gegevens achter in het onderstaande prijsvraagformulier, geef aan welke locatie uw voorkeur heeft en wie weet bent u binnenkort onze gelukkige winnaar! De prijsvraag loopt t/m zondag 15 maart 2015.

De winnaars zijn: dhr. van Vliet uit Nijkerk (Den Bosch), mevr. Goossens uit Geldrop (Den Bosch), dhr. van den Thoorn uit Schiedam (Rotterdam), mevr. Bokkers uit Scheveningen (Rotterdam), mevr. Buijinck uit Voorburg (Den Haag) en mevr. Oostdijk uit Hoek van Holland (Den Haag). Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel