"Zo verfijnd als een Fabergé-ei" schreef de New York Times over Gitaarduo Siqueira Lima. De virtuoze Cecilia Siqueira en Fernando Lima staan zaterdag 7 februari in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Op het programma staan Scarlatti en Händel, maar ook hedendaagse Latijns-Amerikaanse componisten. Weten hoe dat klinkt? Beluister de uitzending van Opium op 4 terug, waar ze te gast waren.

Brazilië

Gitaristen Cecilia Siqueira en Fernando Lima, beiden van Zuid-Amerikaanse afkomst, maken op sublieme wijze een combinatie tussen klassieke en traditionele, Braziliaanse muziek. De twee kwamen in contact tijdens een concours in Brazilië, waar ze allebei in de prijzen vielen. Siqueira Lima won vorig jaar een Brazilian International Press Award en staat bijna elke week op een ander internationaal podium.

Lado a Lado

Zaterdag 7 februari treedt het duo op in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De naam van het programma ‘Lado a Lado’, ‘zij aan zij’, is ook de naam van het album waarmee Siqueira en Lima definitief doorbraken. Naast bewerkingen van Europese componisten spelen de gitaristen klassiek en modern Zuid-Amerikaans repertoire, waaronder Pixinguinha, Villa-Lobos, Peranzzetta en Piazzolla.

Geïnteresseerd geraakt? Voor het concert zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Meer informatie vindt u op de website van Het Concertgebouw.

Opium op 4

Donderdag 5 januari waren Siqueira en Lima bij Opium op 4 en speelden ze live in de uitzending. Het optreden is terug te luisteren op de website van Opium op 4.

Deel dit artikel