Vrijdag 14 november om 20.15 speelt harpist Remy van Kesteren in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam voor het eerst zijn nieuwe CD ‘Memento’ live voor publiek. Samen met sopraan Nora Fisher, componist/musicus Martin Fondse en het Mirovia Quartet zoekt Van Kesteren de grenzen van klassieke muziek op, met persoonlijke verhalen. Onderaan de pagina staat een exclusieve kortingscode, waarmee u korting krijgt op kaarten voor het concert.

De pas 26-jarige Remy van Kesteren is een van de grootste harptalenten van het moment. Op zijn tiende werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium en op zijn 16e stond hij voor het eerst in het Concertgebouw, samen met het Nederlands Kamerorkest. In 2010 studeerde hij af aan het Utrechts Conservatorium met de hoogste onderscheiding, en vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs. Sinds vorig jaar is hij summa cum laude Master aan het Converstorium van Amsterdam. Op zijn 20e richtte Van Kesteren het Dutch Harp Festival op, waarvan al drie succesvolle edities zijn geweest, en vorig jaar won hij de prestigieuze USA International Harp Competition, als eerste Nederlander ooit.

Memento

Op zijn tweede CD ‘Memento’ presenteert Remy van Kesteren zijn visie op de toekomst van de klassieke muziek. Van Kesteren: “Ik ben allereerst een verhalenverteller, ik wil mijn publiek meevoeren in mijn wereld. Een goed verhaal moet ook spannend en verrassend zijn, daarom zoek ik naar manieren om te prikkelen en boeien”. Op zijn CD staat Spaanse en Braziliaanse muziek van onder andere Heitor Villa-Lobos en Milhaud, en Van Kesteren speelt een aantal nieuwe nummers, geschreven door componist Martin Fondse. Op ‘Memento’ werkt Van Kesteren samen met zangeres Nora Fischer, Martin Fondse op vibrandoneon en de dames van het Mirovia Quartet. De CD biedt een enerverende mix van klassiek, improvisatie, folk en jazz.

Winnaars

Het concert is onderdeel van de serie ‘Winnaars’ van Stichting KAMermuziek Amsterdam. De serie bestaat uit vier concerten waarin een nieuwe generatie jonge en begaafde musici hun kunsten vertonen. Naast Remy van Kesteren spelen het Ragazze Kwartet, pianiste Rosalía Gómez Lashera, violist Benjamin Marquise Gilmore, kersverse winnaar van het celloconcours 2014 Anton Mecht Spronk en sopraan Nora Fischer.

Het programma:

Heitor Villa-Lobos: Preludes

Manuel De Falla: Spaanse dans uit La Vida Breve

Darius Milhaud: Brazileira uit Scaramouche

Martin Fondse: Cordoba

Vrijdag 14 november om 20.14 in de Grote Zaal van Muziekgebouw aan ’t IJ. Kijk op de site van Muziekgebouw aan ’t IJ voor meer informatie over het concert en de kaartverkoop.

Speciale aanbieding

Als u nu kaarten bestelt voor het concert van Remy van Kesteren, krijgt u €5,50 korting per kaartje. U betaalt dan €23,- per kaartje in plaats van €28,50. Bestel de kaarten op de site van Muziekgebouw aan ’t IJ met de kortingscode KAM1411 om de korting te krijgen. Bellen met de kassa van Muziekgebouw aan ’t IJ kan ook: 020-788 2000 (de kassa is open op maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur).

Deel dit artikel