Zondag 26 april strijden zes jonge muzikanten in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Het Prinses Christina Concours wil dat alle kinderen en jongeren in Nederland kennismaken met muziek. Daarbij wil het Prinses Christina Concours dat kinderen en jongeren worden gestimuleerd en ondersteund om hun muzikale talenten zo ver mogelijk te ontwikkelen. Op zondag 26 april laten zes jonge muzikanten tijdens de Nationale Finale van het concours horen dat zij al veel in hun mars hebben. Deze getalenteerde jongeren zijn geselecteerd uit ruim 500 deelnemers aan het Concours, dat de afgelopen maanden regionale voorrondes hield. Tijdens de Nationale Finale spelen Michelle Sweegers (harp, 17 jaar), Martijn Boom (marimba, 16 jaar), Andrei Makarov (piano, 12 jaar), Johannes Asfaw (piano, 14 jaar), Benjamin Farber (altsaxofoon, 12 jaar) en het duo Mayu Konoe (viool, 17 jaar) en Takehiro Konoe (altviool, 17 jaar) de sterren van de hemel. Aan het eind van de middag wijst de jury de winnaars aan. Het publiek mag meestemmen voor de publieksprijs.

Wanneer?

Zondag 26 april, 14.00 uur

Dr. Anton Philipszaal, Den Haag

Lees meer over de finale op de website van het Prinses Christina Concours.

Prijsvraag (verlopen)

We mogen 5x2 kaarten weggeven voor de Nationale Finale, op zondag 26 april om 14.00 uur. Vul om kans te maken op de kaarten onderstaand prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: welke dirigent won eerder de NPO Radio 4 prijs? De prijsvraag loopt t/m maandag 20 april 2015.

De winnaars zijn: Anita Vlug uit Oosthuizen, Corine Nagtegaal uit Nootdorp, Frits de Lijster uit Haarlem, Romanita Santoso uit Den Haag en Trui Bogels uit Elst. Van harte gefeliciteerd!

NPO Radio 4 Prijs

Begin maart won het Prinses Christina Concours de jaarlijkse NPO Radio 4 Prijs. Uit handen van zangeres Tania Kross kreeg directeur Jochem van Eeghen de prijs uitgereikt. NPO Radio 4 beloont het Concours met de prijs voor zijn streven om klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren. Bekijk een aantal hoogtepunten uit de uitreiking:

 

Deel dit artikel