14 september start het Muziekcentrum van de Omroep met een nieuwe concertreeks vol kamermuziek. Het eerste concert bevat prachtige werken van onder andere Mahler en Schubert.

Serie Kamermuziek

Vanaf 14 september begint het Muziekcentrum van de Omroep met een nieuwe concertreeks vol prachtige kamermuziek. Zes zondagochtenden, in het seizoen 2014-2015, presenteert Mike Boddé een mooi programma vol kamermuziek, van onder andere Schubert, Mendelssohn, maar ook minder bekende en mondernere componisten. Ook zal Boddé vertellen over de geschiedenis van de kamermuziek. De uitvoerende muzikanten zijn afkomstig uit het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

      

Muziekcentrum van de Omroep

Het Muziekcentrum van de Omroep, het MCO, is een rijksmonument aan de Heuvellaan in Hilversum. Dit gebouw met historische ruimtes en geavanceerde studio's is de voormalige huisvesting van de VARA, en sinds 1995 de thuisbasis van de omroeporkesten, het Groot Omroepkoor, het Radio Filharmonisch Orkest en de Muziekbibliotheek van de Omroep. Sinds 2013 is het MCO onderdeel van de Stichting Omroep Muziek.

Zondag 14 september

Het eerste concert uit de nieuwe reeks kamermuziek-concerten is zondag 14 september. Een kwartet, samengesteld uit het Radio Filharmonisch Orkest, speelt samen met bariton Daniël Hermán Mostert o.a. werk van Mahler en Silverstrov.

Het programma:

Gustav Mahler/Alfred Schnittke - Piano kwartet in a-mineur

Franz Schubert - Allegro en Rondo concertante

Valentin Silverstrov - Kitsch Music

Valentin Silvestrov - Silent songs

Tot en met 18 jaar is de toegang gratis!

Zondag 14 september, 11.00, Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33 te Hilversum.

Kijk voor meer informatie over de concertreeks op

de website van het Muziekcentrum van de Omroep.

 

Deel dit artikel