Tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival zal het Dudokkwartet samen met verschillende instrumentalisten het muzikale sprookje Peter en de Wolf van Prokofiev spelen. AVRO-presentator Hans van den Boom vervult de rol als verteller.

Het Dudokkwartet vormt samen met instrumentalisten uit verschillende orkesten de muzikale begeleiding van dit wereldberoemde sprookje. Ieder personage wordt vertegenwoordigd door een ander instrument of een groep instrumenten.

Verhaal

Peter en de Wolf gaat over een jongentje die zonder toestemming de tuin van zijn opa verlaat. Tegen het advies van zijn opa loopt Peter het bos in, dat wemelt van de wolven. Daar ziet hij hoe een wolf een eend probeert op te eten. De jongen probeert vervolgens de wolf te vangen.

Animatie

Uniek aan deze uitvoering van Peter en de Wolf is dat het stuk wordt afgewisseld met een animatiefilm gemaakt door Suzie Templeton. Hierdoor gaat het onderwerp nog meer leven. De popachtige personages vormen een eenheid met de uniciteit van Prokofievs werk.

Terugkerend

Het wereldberoemde muziekstuk van Prokoviev is een terugkerend onderwerp voor kindervoorstellingen. Elk personage uit het sprookje wordt vertegenwoordigd door een andere muziekpartij en instrument. Paul de Leeuw, Edwin Rutten en Ramses Shaffy namen in eerdere versies de rol van verteller op zich.

Uitvoerenden

Hans van den Boom, verteller

Dudok Kwartet, strijkkwartet

Rieneke Brink, fluit

Paloma de Beer, hobo

Jesse Faber, klarinet

Mirte Moes , fagot

Martijn Appelo, hoorn

Jelte van Andel, contrabas

Daniël Kool , piano

Dominique Vleeshouwers , slagwerk

Annechien Koerselman, regisseur

Programma

Prokofjev / Zimmerman – Peter en de wolf, op. 67

Locatie

Donderdag 26 juni, 16:00 UUR | TIVOLIVREDENBURG - CLOUD NINE

Vrijdag 27 juni, 16:00 UUR | TIVOLIVREDENBURG - CLOUD NINE

Zaterdag 28 juni, 16:00 UUR | TIVOLIVREDENBURG - CLOUD NINE

Deel dit artikel