Vanaf 6 oktober spelen er zes dagen lang bekende pianoduo's van over de hele wereld op het Pianoduo Festival Amsterdam.

Silver-Garburg Pianoduo

Tijdens het Pianoduo Festival Amsterdam spelen vele grote namen: de broers Arthur en Lucas Jussen, Pianoduo Scholtes & Janssens, jazzpianisten Mike del Ferro en Mike Boddé en het Israëlische duo Silver-Garburg. De partners Sivan Silver en Gil Garburg hebben in alle grote zalen van de wereld gestaan, o.a. Carnegie Hall en the Sydney Opera House, traden op in meer dan 70 landen en spelen vaak samen met orkesten en op festivals. Het in Berlijn-wonende duo heeft in het voorjaar van dit jaar hun nieuwste cd uitgebracht, met werken van Stravinsky. Ze spelen inmiddels al ruim 17 jaar samen, en zeggen zelfs dat ze 'tegelijkertijd ademen.' "We express our own emotions and, at the same time, a combined sensibility. We are one, and yet we're in dialogue with each other - that's the magic."

Pianoduo Festival Amsterdam

De organisatoren van het festival, Pianoduo Scholtes & Janssens, bijten op 6 oktober het spits af met een nieuwe bewerking van Prokofjevs 'Cinderella'. Een hoogtepunt van het festival is de Schubert Marathon, waarbij drie topduo's uit binnen- en buitenland bekende en onbekende werken van componist Franz Schubert spelen. Het podium is op zaterdagavond 10 oktober om 20.15 uur voor het Silver-Garburg Pianoduo. Ze spelen onder andere de Nederlandse première van 'At the edge of a spiral', van de Israëlische componist Lior Navok, en spelen daarnaast werken van Wagner en Saint-Saëns.

Prijsvraag (verlopen)

We verloten 5x2 kaarten voor het concert van het Silver-Garburg Pianoduo onder de inzenders van het juiste antwoord op de volgende vraag: Het Silver-Garburg Pianoduo doet op het Pianoduo Festival Amsterdam mee aan de Schubert Marathon (de Schubertiade). Naast de 'Grande Sonate in Bes' spelen ze nog een werk. Welk werk is dat? Het antwoord is: 'Lebensstürme' in a, opus 144, D947'.

De winnaars zijn: mevr. Dobbinga uit Noord-Scharwoude, mevr. Stevenson uit Amsterdam, mevr. Farkas uit Amsterdam, mevr. Schavemaker uit Overveen en mevr. Wieteler uit Diemen. Van harte gefeliciteerd!

Informatie over het festival

Pianoduo Festival Amsterdam: van dinsdag 6 t/m zondag 11 oktober 2015

Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam

Ga voor de ticketverkoop en meer informatie naar de site van het Pianoduo Festival.

Bekijk het Silver-Garburg Pianoduo in actie:

 

Deel dit artikel